ΕΛΛΑΔΑ

Η Σοφία Μπεκατώρου στηρίζει την πρωτοβουλία της κυβέρνησης για το «Me Too»

Η Σοφία Μπεκατώρου στηρίζει την πρωτοβουλία της κυβέρνησης για το «Me Too»

Την υποστήριξη της στο site της κυβέρνησης metoogreece εξέφρασε η Σοφία Μπεκατώρου.

Την υποστήριξη της στο site της κυβέρνησης metoogreece εκφράζει η Σοφία Μπεκατώρου. Η Ολυμπιονίκης έκανε repost την ανάρτηση του Άκη Σκέρτσου δείχνοντας έτσι ότι στηρίζει την πρωτοβουλία, στην οποία ο καθένας/μια μπορεί να καταγγείλει τέτοιες πράξεις.

Το repost της Σοφίας Μπεκατώρου

Νέα κεντρική διαδικτυακή πύλη metoo.gov.gr για καταγγελίες

Σημειώνεται ότι όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, εγκαινιάζεται κεντρική διαδικτυακή πύλη metoo.gov.gr. Θα μπορούν να υποβάλλονται καταγγελίες σε πραγματικό χρόνο" ανέφερε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε "Θεσπίζουμε ειδικό μητρώο για όλους τους επαγγελματίες που έρχονται σε επαφή με παιδιά και εφήβους. Το μητρώο αυτό το οποίο έχουν όλες οι σοβαρές χώρες, θα λειτουργεί σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, την Ελληνική Αστυνομία, τις αστυνομικές αρχές.

Η ιστοσελίδα metoogreece.gr που δημιουργήθηκε από την ελληνική κυβέρνηση, είναι ένα εργαλείο της Πολιτείας στη διάθεση όλων των πολιτών, ώστε να ενημερώνονται για τα θέματα σεξουαλικής παρενόχλησης, κακοποίησης και εξουσιαστικής βίας και τις δράσεις καταπολέμησής τους.

Η νέα διαδικτυακή πύλη για καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης

Το μήνυμα «Σπάσε τη σιωπή. Δεν είσαι μόνη. Δεν είσαι μόνος. Είμαστε όλοι δίπλα σου» εξέπεμψε νωρίτερα την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανάρτησή του στο facebook για τα περιστατικά σεξουαλικής ή άλλης βίας και το κίνημα metoogreece.

Tα μέτρα για ελληνικό #MeToo: Αλλάζει ο Ποινικός Κώδικας για την παραγραφή αδικημάτων κατά ανηλίκων - Αυστηροποιούνται οι ποινές

Στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός δημοσιεύει το βίντεο της ελληνικής κυβέρνησης με το οποίο καλεί τα θύματα να μιλήσουν ανοιχτά, καθώς η σιωπή είναι εκείνη που προστατεύει τον θύτη.

Συγκεκριμένα ο Κ. Μητσοτάκης αναφέρει:

Μαζί σπάμε την σιωπή. Δεν είσαι μόνη. Δεν είσαι μόνος.

#metooGR #metoogreece https://metoogreece.gr/

Το βίντεο που αναρτά αναφέρει:

«Εάν έχεις υποστεί σεξουαλική ή εξουσιαστική βία, στη δουλειά, στον αθλητισμό στην εκπαίδευση, στον πολιτισμό, στο οικογενειακό περιβάλλον... Η σιωπή προστατεύει τον θύτη. Σπάσε τη σιωπή. Δεν είσαι μόνη. Δεν είσαι μόνος. Είμαστε όλοι δίπλα σου».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τούρκοι πιλότοι: «Ουρλιαχτά» μέσα στο κοκ πιτ - Να ποιοι ρίχνουν θερμοβολίδες για να ξεφύγουν