ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοπάρτι στο Ρέθυμνο: Έκαναν γλέντι με 200 άτομα και… ζωντανή μουσική

Κορονοπάρτι στο Ρέθυμνο: Έκαναν γλέντι με 200 άτομα και… ζωντανή μουσική
Pixabay

Εκδήλωση έγινε σε γνωστό χώρο κοινωνικών εκδηλώσεων, παρά την ύπαρξη αυστηρών περιοριστικών μέτρων

Απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα στο Ρέθυμνο, εν μέσω κορονοϊού και των απαγορεύσεων που ισχύουν για την προστασία της δημόσιας υγείας, καθώς πραγματοποιήθηκε σε ορεινό χωριό του νομού Ρεθύμνου την περασμένη Κυριακή κοινωνική εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 200 άτομα - σύμφωνα με άλλες πληροφορίες περισσότερα από τριακόσια - και μάλιστα με την παρουσία πολύ γνωστής καλλιτέχνιδας..

Η εκδήλωση έγινε σε γνωστό χώρο κοινωνικών εκδηλώσεων, νυχτερινές ώρες. Σύμφωνα με πληροφορίες του rethnea.gr, η κινητικότητα στον συγκεκριμένο χώρο έγινε αντιληπτή από αστυνομικούς, οι οποίοι λόγω του συγκεντρωμένου πλήθους και για να μην σημειωθούν έκτροπα δεν παρενέβησαν. Συγκέντρωσαν όμως αποδεικτικό υλικό, συνελήφθησαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου οι διοργανωτές, σχηματίστηκε δικογραφία για την υπόθεση, ασκήθηκε δίωξη εις βάρος τους για παραβίαση των μέτρων περί μολυσματικών ασθενειών και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα. Παράλληλα τους επιβλήθηκαν και διοικητικά πρόστιμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκδήλωση έλαβε χώρο σε μια περίοδο κατά την οποία ο νομός Ρεθύμνου από τις 13 Φεβρουαρίου έχει τεθεί σε επίπεδο αυξημένου κινδύνου (στο κόκκινο) εξ αιτίας της σοβαρής διασποράς του νέου κορονοϊού κι ενώ καθημερινά καταγράφεται αυξημένος αριθμός κρουσμάτων covid-19 στον νομό.

Καθημερινές δε είναι οι εκκλήσεις των ειδικών αλλά και των τοπικών αρχών προς τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα προστασίας για τη μη διασπορά του κορονοϊού και για την προστασία από τον covid-19 προκειμένου να αποκατασταθεί η επιδημιολογική εικόνα του νομού και να αποφευχθούν περαιτέρω υγειονομικές και οικονομικές επιπτώσεις.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αποκλειστικό: Η κατάθεση του τραγουδιστή – ηθοποιού για Λιγνάδη – Τι λέει για το Αρσάκειο