ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσματα σήμερα: Τι δείχνουν τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα – Δείτε το Infographic

Κρούσματα σήμερα: Τι δείχνουν τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα – Δείτε το Infographic

Κρούσματα σήμερα: Η ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων για τον κορονοϊό που ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή (26.02) ο ΕΟΔΥ για την Ελλάδα.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26.02) για ακόμα μια φορά έδειξαν πως δεν υπάρχει περιθώριο χαλάρωσης. Ως εκ τούτου λίγη ώρα αργότερα ανακοινώθηκε η παράταση του lockdown στην Αττική αλλά και το ποιες περιοχές μπήκαν στο «κόκκινο» του επιδημιολογικού χάρτη.

Από τα 1.790 κρούσματα που εντοπίστηκαν το τελευταίο 24ωρο, για ακόμα μια φορά τα περισσότερα ήταν στην Αττική. Το λεκανοπέδιο είχε 790 νέες μολύνσεις, με το κέντρο της Αθήνας να καταγράφει 212 από αυτές. Μεγάλη ανησυχία, ωστόσο, υπάρχει για την κατάσταση στον Πειραιά ο οποίος είχε 167 νέα κρούσματα ενώ και ο Δυτικός Τομέας της Αττικής φαίνεται να έχει ιδιαίτερα αυξημένο ιικό φορτίο, καταγράφοντας 94 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο.

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες της χώρας, η κατάσταση που διαμορφώνεται στη Θεσσαλονίκη δείχνει να είναι προβληματική. Η συμπρωτεύουσα ήταν δεύτερη σε κρούσματα με 150 το τελευταίο 24ωρο, ενώ και η Αχαΐα έμεινε σε υψηλά δεδομένα έχοντας 122 νέες μολύνσεις.

Δείτε το Infographic του Newsbomb.gr

Τα επιδημιολογικά δεδομένα της Παρασκευής (26.02)Newsbomb.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 1.790 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 29 θάνατοι σε 24 ώρες, στους 371 οι διασωληνωμένοι