ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσματα σήμερα: Σταθερά υψηλά - Σε συναγερμό οι ειδικοί για την πίεση στο ΕΣΥ

Κρούσματα σήμερα: Σταθερά υψηλά - Σε συναγερμό οι ειδικοί για την πίεση στο ΕΣΥ

Αυξημένα κρούσματα κορονοϊού αναμένονται και σήμερα λόγω ενδοοικογενειακής διασποράς και μεταλλάξεων.

Σε συναγερμό βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές για την αυξανόμενη πίεση στα νοσοκομεία της Αττικής.

Δυο μόνο ΜΕΘ κενές στο Αττικόν και περί 20 απλά κρεβατάκια κορονοϊού.

Οι ειδικοί εκφράζουν την ανησυχία τους για την επιδείνωση των επιδημιολογικών δεδομένων στην Αττική παρά το lockdown και παρακολουθούν στενά την πορεία των κρουσμάτων, των νοσηλειών και των διασωληνωμένων.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις επιδημιολογιών την επόμενη εβδομάδα θα αυξηθούν οι νοσηλευόμενοι στις ΜΕΘ, γεγονός που θα δημιουργήσει νέα πίεση στο ΕΣΥ.

Σημειώνεται πως οι μονάδες ΜΕΘ επιβαρύνθηκαν εντός της τελευταίας εβδομάδας σε ποσοστό περίπου 12%, ελαφρώς υψηλότερο από ότι την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ ο αριθμός των νέων εισαγωγών ασθενών με κορονοϊό αυξήθηκε σημαντικά στο επίπεδο περίπου των 300 ανά ημέρα.

Την άποψη ότι το lockdown δεν είναι αποδοτικό, κάτι που δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε νέα παράτασή του εξέφρασε η Αθηνά Λινού.

«Να μην επικεντρωνόμαστε στον απόλυτο αριθμό των κρουσμάτων αλλά στο πηλίκο των θετικών κρουσμάτων στο σύνολο τω τεστ που έγιναν τις τελευταίες 8-10 μέρες το πηλίκο αυτό είναι σταθερό, αλλά είναι υψηλό. Γύρω στο 3,6-3,7%. Το lockdown είναι ουσιαστικά μη αποδοτικό. Εκτός αν έχουμε μεγάλη διασπορά των νέων στελεχών οπότε η μάχη με τον κορονοϊό είναι πολύ άνιση» σημείωσε στην πρωινή εκπομπή του MEGA η καθηγήτρια επιδημιολογίας.

Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη για λήψη όλων των υπάρχοντων μέτρων προτού επιβληθεί ένα lockdown, ενώ τόνισε ότι πρέπει να υπάρξουν άμεσα παρεμβάσεις στα μέσα μεταφοράς και στους εργασιακούς χώρους, όπου συντελείται μεγάλη διασπορά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Πότε θα ανοίξει η αγορά, η ημερομηνία ορόσημο – Έτσι θα κάνουμε Πάσχα