ΕΛΛΑΔΑ

«Καμπανάκι» ΠΟΕΔΗΝ για τον εμβολιασμό στις προνοιακές μονάδες: Χαμηλά τα ποσοστά συμμετοχής

«Καμπανάκι» ΠΟΕΔΗΝ για τον εμβολιασμό στις προνοιακές μονάδες: Χαμηλά τα ποσοστά συμμετοχής

Για χαμηλά ποσοστά συμμετοχής στον εμβολιασμό και για διαδικασίες που δεν ολοκληρώθηκαν σε προσωπικό και περιθαλπόμενους έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος

Τα χαμηλά ποσοστά συμμετοχής στον εμβολιασμό, σε ό,τι αφορά τις προνοιακές μονάδες τόσο τις δημόσιες όσο και τις ιδιωτικές, έχουν επαναφέρει το πρόβλημα με τον κορονοϊό στις συγκεκριμένς δομές. Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ και ο πρόεδρός της, Μιχάλης Γιαννάκος, η συμμετοχή τόσο του προσωπικού όσο και των ανθρώπων που φιλοξενούνται σε αυτές ήταν αρκετά μικρή, με αποτέλεσμα να υπάρξουν νέες εστίες διασποράς του κορονοϊού που προκάλεσαν ακόμα περισσότερα προβλήματα.

Σαν παράδειγμα αναφέρεται η προνοιακή δομή του Περιστερίου, όπου αρκετοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ή νοσηλεύονται ακόμα στα νοσοκομεία. Μάλιστα σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, η διευθύντρια της μονάδας ήταν κατά των εμβολιασμών με αποτέλεσμα να επηρεάσει αρνητικά τόσο τους εργαζόμενους όσο και τους περιθαλπόμενους. Αυτό είχε σαν συνέπεια στο τέλος να νοσήσει και η ίδια και να νοσηλεύεται με κορονοϊό στο Θριάσιο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο η συμμετοχή των εργαζόμενων στον εμβολιασμό έφτασε στο 75% σε ό,τι αφορά τις ιδιωτικές δομές, ενώ για τους περιθαλπόμενους το ποσοστό ήταν αρκετά μεγαλύτερο. Δεν συμβαίνει, όμως, το ίδιο σε δημόσιες δομές και σε γενικές κλινικές που λειτουργούν ως γηροκομεία.

Εκεί, όπως υποστηρίζει, δεν έχουν πραγματοποιηθεί εμβολιασμοί και για αυτό αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των κρουσμάτων. Μάλιστα ανέφερε πως γίνονται απολύσεις προσωπικού και όσοι νέοι προσλαμβάνονται δεν είναι εμβολιασμένοι, ζητώντας να μην γίνονται απολύσεις.

Αποκαρδιωτικά τα ποσοστά στις δημόσιες δομές

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ ανέφερε πως τα ποσοστά στις προνοιακές δομές του δημοσίου αναφορικά με τον εμβολιασμό είναι εξαιρετικά χαμηλά. Ανέφερε πως υπάρχουν μονάδες όπου το 50% των εργαζόμενων συμμετείχε στη διαδικασία, όμως, υπάρχουν και άλλες όπου το ποσοστό δεν ξεπέρασε το 20%. Για τους περιθαλπόμενους υποστήριξε πως το ποσοστό μετά βίας έφτασε στο 60% και αυτό που ζητά είναι να δοθεί δεύτερη ευκαιρία, με κατάλληλη ενημέρωση για να πραγματοποιηθούν οι εμβολιασμοί.

«Την ευθύνη και τον προγραμματισμό των εμβολιασμών στις προνοιακές μονάδες την έχουν τα εμβολιαστικά συνεργεία του ΕΟΔΥ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Eιδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 1.630 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 29 θάνατοι σε 24 ώρες, στους 379 οι διασωληνωμένοι

Ροή Ειδήσεων