ΕΛΛΑΔΑ

SMS 13032: Αυτό το μήνυμα θα στέλνετε για τις αγορές σας - Έτοιμο το νέο σύστημα

SMS 13032: Αυτό το μήνυμα θα στέλνετε για τις αγορές σας - Έτοιμο το νέο σύστημα
Pixabay

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Νέος κωδικός θα μπει στις ζωές μας, για τα ψώνια με click away.

Μια καινούρια εφαρμογή με άλλο πιθανό 5ψηφιο νούμερο που θα αφορά μόνο στο λιανεμπόριο και στις αγορές των πολιτών -και δεν θα έχει σχέση με το 13033 που παραμένει αυτούσιο- και θα έχει χρονικό περιορισμό, είναι έτοιμη όπως φαίνεται, από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Επιβεβαιώνεται πλήρως το ρεπορτάζ του Newsbomb.gr που από την Πέμπτη (18/02) είχε αποκαλύψει ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται στη δημιουργία ενός νέο πενταψήφιου αριθμού, που θα αφορά αποκλειστικά την μετακίνηση των πολιτών για ψώνια στο λιανεμπόριο.

Νωρίτερα, ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Γιώργος Γεωργαντάς, μίλησε για το νέο αριθμό όπου θα αποστέλλεται sms ειδικά για το λιανεμπόριο.

«Δεν είχαμε αποκρύψει ποτέ ότι υπάρχει ένας αριθμός μόνο για το λιανεμπόριο. Είναι μία από τις δυνατότητες που θέλουμε να προσφέρουμε», σημείωσε ο Γιώργος Γεωργαντάς, συμπληρώνοντας πως, η υπηρεσία θα μπει σε εφαρμογή, «όταν οι λοιμωξιολόγοι δώσουν το πράσινο φως γι’αυτήν τη δραστηριότητα».

Ο υφυπουργός ξεκαθάρισε πως σε αυτό το μήνυμα δεν θα υπάρχει η αναγραφή ονόματος του χρήστη.

Ως προς το χρόνο λειτουργίας της υπηρεσίας, είπε πως τεχνολογικά είναι έτοιμη, όμως, οι αποφάσεις για την έναρξη της λειτουργίας της θα γίνουν από τους λοιμωξιολόγους και το υπουργείο Ανάπτυξης.

Δείτε πώς θα λειτουργεί το νέο σύστημα:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θέμης Αδαμαντίδης: Αυτός είναι ο τραγουδιστής που συνελήφθη σε παράνομο καζίνο στην Κυψέλη