ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσματα σήμερα: Έντονη ανησυχία με τη νέα έκρηξη – Δείτε το Infographic

Κρούσματα σήμερα: Έντονη ανησυχία με τη νέα έκρηξη – Δείτε το Infographic

Κρούσματα σήμερα: Η εκτίναξη στον αριθμό των νέων μολύνσεων και του αριθμού των διασωληνωμένων προκαλεί τεράστια ανησυχία σε ειδικούς και κυβέρνηση.

Τρομακτικά ήταν τα νούμερα που ανακοίνωσε την Τρίτη 2 Μαρτίου ο ΕΟΔΥ, σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας. Το σύνολο των 2.353 νέων κρουσμάτων προκαλούν έντονη ανησυχία, παρά το γεγονός ότι η εβδομάδα που διανύουμε έχει αναγγελθεί ως η εβδομάδα της κορύφωσης του τρίτου κύματος του κορονοϊού που σαρώνει τη χώρα.

Στην Αττική η κατάσταση δείχνει να είναι εξαιρετικά δύσκολη, καθώς εντοπίστηκαν 1.159 νέα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες. Το κέντρο της Αθήνας είναι σε «κλοιό» κορονοϊού καθώς κατέγραψε 318 νέες μολύνσεις.

Πέρα από την Αττική, και στα άλλα μεγάλα αστικά κέντρα η κατάσταση παραμένει αρκετά δύσκολη. Ειδικότερα στη Θεσσαλονίκη, για ακόμα μια ημέρα υπήρξε μεγάλος αριθμός κρουσμάτων καθώς εντοπίστηκαν 304 νέα, σχεδόν παρόμοιος αριθμός με το κέντρο της Αθήνας. Εξίσου υψηλά ήταν τα δεδομένα και στην Αχαΐα που είχε 112 νέες μολύνσεις.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί ο αριθμός των διασωλωνημένων, καθώς όπως ανακοινώθηκε στις ΜΕΘ νοσηλεύονται 422 συνάνθρωποί μας, ενώ δυστυχώς καταγράφηκαν επιπλέον 23 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο…

Δείτε το Infographic του Newsbomb.gr

Τα επιδημιολογικά δεδομένα της Τρίτης 2 Μαρτίου 2021Newsbomb.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Τρομακτική έκρηξη με 1.159 νέα στην Αττική – Ξεπέρασε τα 300 η Θεσσαλονίκη