ΕΛΛΑΔΑ

Ανδρέας Φυλακτού: Με κάλεσε «διαμεσολαβητής» του Λιγνάδη να κάνω ιδιαιτέρως πρόβες μαζί του

Ανδρέας Φυλακτού: Με κάλεσε «διαμεσολαβητής» του Λιγνάδη να κάνω ιδιαιτέρως πρόβες μαζί του

Ο ηθοποιός Ανδρέας Φυλακτού παραχώρησε συνέντευξη και αναφέρθηκε στη δική του εμπειρία όταν αρνήθηκε ανήθικη πρόταση σκηνοθέτη. Το «όχι» αυτό του «έκλεισε» πόρτες στην επαγγελματική του πορεία.

Ο κύπριος ηθοποιός μίλησε και για τον «διαμεσολαβητή» ο οποίος θέλησε να τον στείλει στο δωμάτιο του Δημήτρη Λιγνάδη. «Έστειλε συνάδελφο και κατέληξε στο να κακοποιείται, είναι ο ίδιος που προσπάθησε να στείλει εμένα σε άτομο το οποίο αυτή τη στιγμή είναι από τα άτομα που ακούστηκαν στην Ελλάδα, εγώ όμως αρνήθηκα. Το θέμα όμως είναι, όταν προσπάθησε να στείλει εμένα, εγώ αρνήθηκα, πολύ πιθανόν το ίδιο να συνέβη σε άλλους συναδέλφους που να μην αρνήθηκαν. Στον άνθρωπο που προσπάθησαν να με στείλουν στο δωμάτιο του για πρόβες είναι ο Δημήτρης Λιγνάδης και μετά την άρνηση μου άλλαξαν πολλά στον εργασιακό μου χώρο» υποστήριξε.

«Μιλάμε για δύο διαφορετικούς σκηνοθέτες» ξεκαθάρισε.

Η περίπτωση που ανέφερε ότι του ζητήθηκε να πάει σε ακρόαση και να βγάλει τα ρούχα του γιατί ο ρόλο ήταν γυμνός, πρόταση την οποία αρνήθηκε και μετέπειτα άλλος συνάδελφος πέρασε από την οντισιόν και κακοποιήθηκε σεξουαλικά, δεν αναφερόταν στον Δ. Λιγνάδη, αλλά για άλλον σκηνοθέτη του οποίου το όνομα δεν έχει βγει στη δημοσιότητα.

Εκεί του ζητήθηκε να βγάλει τα ρούχα του και να φωτογραφηθεί γυμνός.

«Ψυλλιασμένος, αντιδρώ λέω ότι δεν με ενδιαφέρει, θα αποχωρήσω».

Πρόκειται για σκηνικό που είχε γίνει το 2008-2009, στην Αθήνα.

Στην Κύπρο, άτομο το οποίο έχει καταγγελθεί και έχει χαρακτηριστεί ως «διαμεσολαβητής» για τον Λιγνάδη αλλά και για τον προαναφερθέντα, το 2012 τον κάλεσε κατ ιδίαν να του πει ότι πρέπει να κάνει επιπρόσθετες πρόβες στα ιδιαίτερα μαζί με τον Λιγνάδη, ο κ. Φυλακτού το αρνήθηκε με αποτέλεσμα να έχει επιπτώσεις στην καλλιτεχνική του πορεία.

Υπήρχε τοξικό κλίμα στις πρόβες, υποτίμηση ενώ του έκλεισαν διάφορες πόρτες.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης βρέθηκε τότε στην Κύπρο για να σκηνοθετήσει την παράσταση «To ξύπνημα της Άνοιξης».

Οι καταγγελίες μας στοχεύουν τον διαμεσολαβητή και όσους γνώριζαν και τον κάλυπταν.

«Το τελευταίο 24ωρο υπάρχει διψήφιος αριθμός καταγγελιών αντίστοιχης συμπεριφοράς από το συγκεκριμένο άτομο ενώ δεν χρειάστηκε καν να τον μετονομάσω».

Ο ίδιος αναφέρθηκε και σε μια ακόμα περίπτωση, όπου ο ‘διαμεσολαβητής’ έστειλε άλλον συνάδελφο στο δωμάτιο του σκηνοθέτη που δεν έχει βγει ακόμα το όνομά του στη δημοσιότητα και κατέληξε να έχει δεχτεί σεξουαλική κακοποίηση.

Όπως αποκάλυψε, ο άνθρωπος που κακοποιήθηκε έχει απευθυνθεί ήδη στη δικαιοσύνη.

Γι’ αυτό είμαστε πολύ προσεκτικοί τι λέμε γιατί η δικαιοσύνη έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες και όλοι αυτοί θα βρεθούν ενώπιόν της.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Τρομακτική έκρηξη με 1.159 νέα στην Αττική – Ξεπέρασε τα 300 η Θεσσαλονίκη