ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός Ελασσόνα: Σοβαρά προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες

Σεισμός Ελασσόνα: Σοβαρά προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες

Σεισμός ΤΩΡΑ: Τα 6 Ρίχτερ που ταρακούνησαν την κεντρική και την βόρεια Ελλάδα έχουν προκαλέσει σημαντικά προβλήματα.

Προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες αντιμετωπίζουν ο Βόλος και η Μαγνησία μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση που ταρακούνησε την Θεσσαλία και έγινε αισθητός σε μεγάλες περιοχές της χώρας.

Στον Βόλο η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή και χιλιάδες κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή ζημιές, παρά το γεγονός ότι η ισχυρή δόνηση είχε μεγάλη διάρκεια με αυξομειώσεις κατά την διάρκεια του σεισμού.

Τις πρώτες πληροφορίες για την κατάσταση στην Μαγνησία επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη. Τα δίκτυα της κινητής τηλεφωνίας στον Βόλο αντιμετωπίζουν επίσης μεγάλα προβλήματα λόγω του σεισμού αλλά και της υπερφόρτωσης των δικτύων και η επικοινωνία είναι δύσκολη τις πρώτες αυτές στιγμές.

Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Δυτική Θεσσαλία, στις περιοχές των Τρικάλων και της Καρδίτσας, όπου και στις δύο πόλεις ο κόσμος βγήκε στους δρόμους για ασφάλεια.

Και σε αυτές τις περιοχές τα δίκτυα τηλεπικοινωνίας τόσο στην κινητή, όσο και στην σταθερή τηλεφωνία, έχουν πολλά προβλήματα.

Σε Βαλκάνια και Τουρκία έγινε αισθητός ο σεισμός που έπληξε την Ελασσόνα

Aισθητός στα Βαλκάνια και την Τουρκία έγινε ο ισχυρός σεισμός που έπληξε την κεντρική Ελλάδα.

Η δόνηση έγινε αισθητή στη Βόρεια Μακεδονία, το Κόσοβο και το Μαυροβούνιο, ενώ πολλά τουρκικά Μέσα διέκοψαν τη ροή του προγράμματός τους για να μεταδώσουν την είδηση. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές.

Η στιγμή που τα ρίχτερ «χτυπάνε» - Συγκλονιστικά βίντεο

Ανησυχία προκάλεσε ο μεγάλος σεισμός των 6 Ρίχτερ με επίκεντρο την Ελασσόνα, που ταρακούνησε όλη την Κεντρική και την Βόρεια Ελλάδα.

Το μικρό εστιακό βάθος έκανε τον σεισμό ιδιαίτερα αισθητό ενώ η διάρκειά του ήταν σχεδόν μισό λεπτό, με τις πρώτες εικόνες από σπίτια και δρόμους στη Θεσσαλία να μαρτυρούν τον φόβο των κατοίκων.

Σεισμός Ελασσόνα: Κάτοικος στο Newsbomb.gr - «Σείστηκε η γη, δεν σταματούσε»

Τρόμο και ανησυχία προκάλεσε ο σεισμός των 6 Ρίχτερ που ταρακούνησε την Ελασσόνα, την Θεσσαλία και την Βόρεια Ελλάδα στις 12:16 το πρωί της Τετάρτης.

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με το δημαρχείο Ελασσόνας για την πρώτη εικόνα από την πόλη, η οποία δοκιμάστηκε από τον εγκέλαδο.

«Η πρώτη εικόνα που έχουμε είναι πως δεν έχουμε ζημιές, τουλάχιστον μεγάλες. Όλοι οι κάτοικοι είναι στους δρόμους, έχουν εκκενωθεί τα κτήρια. Ο σεισμός ήταν αρκετά μεγάλος, κράτησε αρκετά. Σείστηκε η γη, δεν σταματούσε», ανέφερε στο Newsbomb.gr κάτοικος της Ελασσόνας.

Δήμαρχος Τρικαίων στο Newsbomb.gr: Ήταν ο δυνατότερος που είχαμε ποτέ

Για τον σεισμό στην Ελασσόνα των 6 Ρίχτερ το μεσημέρι της Τετάρτης μίλησε στο Newsbomb.gr ο δήμαρχος Τρικαίων.

Όπως είπε ο Δημήτρης Παπαστεργίου «όλος ο κόσμος είναι έξω από τα κτήρια, εμείς είμαστε έξω από το δημαρχείο».

Σύμφωνα με τον ίδιο ο σεισμός στην Ελασσόνα «είχε διάρκεια περίπου μισό λεπτό».

Όπως είπε ο κ. Παπαστεργίου «ήταν ο δυνατότερος σεισμός που είχαμε ποτέ» υπενθυμίζοντας ότι στο παρελθόν η περιοχή είχε συγκλονιστεί από μεγάλους σεισμούς.

Όσον αφορά για ζημιές ο κ. Παπαστεργίου είπε ότι «δεν έχουμε ακόμα τέτοια εικόνα».

Ο σεισμός των 6 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι της Τετάρτης με επίκεντρο την Ελασσόνα.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη την κεντρική και βόρεια Ελλάδα, ακόμα και στην Αττική.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα και το επίκεντρό του ήταν 21 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ελασσόνας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πολεμικό Ναυτικό: Γερμανική «σφήνα»! Οι φρεγάτες Α-200 και το δέλεαρ δύο πανίσχυρων υποβρυχίων