ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός Ελασσόνα: Εδώ κατοικούσε ο ηλικιωμένος που απεγκλωβίστηκε (pics)

Σεισμός Ελασσόνα: Εδώ κατοικούσε ο ηλικιωμένος που απεγκλωβίστηκε (pics)

Ο ηλικιωμένος αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα και δεν πρόλαβε να βγει έγκαιρα από το σπίτι.

Απεγκλωβίστηκε πριν από λίγο ένας ηλικιωμένος στο Μεσοχώρι Ελασσόνας, ενώ το μεγαλύτερο μέρος του σπιτιού που διέμενε κατέρρευσε. Τον ηλικιωμένο παρέλαβε ασθενοφόρο.

Δείτε εικόνες από την οικία που διέμενε, από το larissanet.gr:

Παπαζάχος στο Newsbomb.gr: Οι μετασεισμοί μπορεί να κρατήσουν εβδομάδες

Την προσοχή των πολιτών για το σεισμό μεγέθους 6 Ρίχτερ, που σημειώθηκε στην Ελασσόνα λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης (03/03/2021), εφιστά ο καθηγητής σεισμολογίας Κώστας Παπαζάχος.

Μιλώντας στο Newsbomb.gr τόνισε πως είναι υπήρχαν κάποιοι μικροί προσεισμοί την προηγούμενη ημέρα, όπως και λίγο πριν τον σεισμό, ωστόσο δεν ήταν κάτι σημαντικό ούτως ώστε να μπορεί να αποτελέσει «προειδοποίηση».

Σύμφωνα με τον κ. Παπαζάχο, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 16 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ελασσόνας, ενώ στο ερώτημα εάν ήταν ο κύριος σεισμός, επεσήμανε ότι είναι σχεδόν σίγουρο, όπως φαίνεται από το ρήγμα του Τυρνάβου, ότι πρόκειται για τον κύριο σεισμό και όχι για κάποιον προσεισμό, ενώ σημείωσε πως παρακολουθούν το φαινόμενο.

Αναφερόμενος στο χρονικό διάστημα που μπορεί να υπάρχει μετασεισμική δραστηριότητα, τόνισε ότι οι μετασεισμοί μπορεί να κρατήσουν για εβδομάδες.

«Οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί και να οπλιστούν με υπομονή», είπε χαρακτηριστικά ο σεισμολόγος.

Σχετικά με τις ζημιές που προκλήθηκαν λόγω της ισχυρής σεισμικής δόνησης, σχολίασε ότι «Θα μάθουμε πολλά τις επόμενες ώρες για πολλές ζημιές που θα έχουν προκληθεί, καθώς μιλάμε για μία περιοχή με άσχημες κατασκευές, παλιά σπίτια και χωριά».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ισχυρός σεισμός 6 Ρίχτερ στην Ελασσόνα: Ταρακουνήθηκε όλη η κεντρική και βόρεια Ελλάδα