ΕΛΛΑΔΑ

Εκπρόσωπος ΕΛ.ΑΣ.: Δεν υπάρχει περιορισμός για άθληση με πόδια ή ποδήλατο με τον «νέο» κωδικό 6

Εκπρόσωπος ΕΛ.ΑΣ.: Δεν υπάρχει περιορισμός για άθληση με πόδια ή ποδήλατο με τον «νέο» κωδικό 6
IN TIME

Lockdown: Διευκρινίσεις για τα νέα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ από σήμερα το πρωί έδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας Θοδωρής Χρονόπουλος, σημειώνοντας ότι η ΕΛ.ΑΣ. αναμένει την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τους τρόπους ελέγχου.

Όπως είπε το όριο των 2 χλμ. για αγορές, δεν ισχύει μέσα στο δήμο, ενώ όσον αφορά τον κωδικό 6 για σωματική άσκηση, δεν υπάρχει περιορισμός αποστάσεων για κάποιον που μετακινείται με τα πόδια ή το ποδήλατο. «Με τα πόδια αν θέλουμε να πάμε από την Αγία Παρασκευή στη Γλυφάδα μπορούμε, αρκεί να μην έχουμε πάρει κάποιο μέσο», είπε σχετικά.

Όσον αφορά τον κωδικό 4, είπε πως, «δεν προκύπτει περιορισμός ως προς το δήμο ή το άτομο στο οποίο παρέχουμε βοήθεια. Όμως είναι δύσκολη εξίσωση, είναι κάτι άμεσης ανάγκης και μας φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση και είναι άδικο για εκείνους που πραγματικά μετακινούνται για λόγους ανάγκης».

Ο ίδιος τόνισε, ωστόσο, πως οι ανακοινώσεις ερμηνεύονται, αφού δεν υπάρχουν οι διευκρινίσεις βάσει ΚΥΑ και πως «μένει να διευκρινιστεί το τι δικαιολογητικά θα μας δείχνουν οι πολίτες».

«Δε θέλουμε να αδικήσουμε κάποιον, ο αστυνομικός είναι δίπλα στον πολίτη», επεσήμανε.

«Κάθε φορά που έρχεται μια νέα απόφαση, υπάρχει διάστημα προσαρμογής», είπε μιλώντας στον Ant1, για προγραμματισμένες μετακινήσεις που ίσως δεν εμπίπτουν στα νέα μέτρα.

«Δε θα τα χαλάσουμε σε λίγα μέτρα», απάντησε ερωτηθείς αν τα 2 χλμ. ισχύουν στην ευθεία ή περιμετρικά του δήμου.

Τέλος, τόνισε πως σήμερα η παρουσία της αστυνομίας θα είναι αυξημένη. «Από σήμερα θα βγάζουμε όσο περισσότερο κόσμο έξω για ελέγχους», κατέληξε.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ξημέρωσε...νέο lockdown: Τα νέα μέτρα – Τι ισχύει για καταστήματα, άθληση και απαγόρευση κυκλοφορίας