ΕΛΛΑΔΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας από Δήμο σε Δήμο: Πότε δεν σας «γράφουν» - Τα «παραθυράκια»

Απαγόρευση κυκλοφορίας από Δήμο σε Δήμο: Πότε δεν σας «γράφουν» - Τα «παραθυράκια»

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Νέοι περιορισμοί στις μετακινήσεις και συγκεκριμένα στους κωδικούς 2, 3, 4 και 6 στο 13033 ανακοινώθηκαν χθες το απόγευμα.

Όπως έγινε γνωστό, πλέον ο κωδικός 6 για άθληση και βόλτα με το κατοικίδιο δεν θα ισχύει για μετακίνηση με το όχημά τους, αλλά μόνο πεζή ή με το ποδήλατο.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Θοδωρής Χρονόπουλος μιλώντας στον ΑΝΤ1, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περιορισμός αποστάσεων για κάποιον που μετακινείται με τα πόδια ή το ποδήλατο.

«Με τα πόδια αν θέλουμε να πάμε από την Αγία Παρασκευή στη Γλυφάδα μπορούμε, αρκεί να μην έχουμε πάρει κάποιο μέσο», είπε σχετικά.

Δηλαδή, αν ξεκινήσει κάποιος από τη Νέα Σμύρνη και θέλει να πάει με τα πόδια είτε προς Γλυφάδα είτε προς κέντρο, αν τον σταματήσει η Αστυνομία δεν θα του κόψει πρόστιμο.

Αναφορικά με τον κωδικό 2, μετακίνηση σε κατάστημα τροφίμων οι πολίτες θα μπορούν να πηγαίνουν σε κατάστημα που είναι είτε στο Δήμο τους, είτε 2 χλμ από το σπίτι τους. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και με τον κωδικό 3, μετακίνηση σε τράπεζα.

Όσο αφορά τον κωδικό 4, ο κ. Χρονόπουλος είπε πως, «δεν προκύπτει περιορισμός ως προς το δήμο ή το άτομο στο οποίο παρέχουμε βοήθεια. Όμως είναι δύσκολη εξίσωση, είναι κάτι άμεσης ανάγκης και μας φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση και είναι άδικο για εκείνους που πραγματικά μετακινούνται για λόγους ανάγκης».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ξημέρωσε...νέο lockdown: Τα νέα μέτρα – Τι ισχύει για καταστήματα, άθληση και απαγόρευση κυκλοφορίας