ΕΛΛΑΔΑ

Τσικνοπέμπτη 2021: Πήραν... φωτιά τα μπαλκόνια σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα (pics)

Τσικνοπέμπτη 2021: Πήραν... φωτιά τα μπαλκόνια σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα (pics)

Τσικνοπέμπτη σήμερα (4/3) και άλλες εποχές τέτοια μέρα, ο ουρανός γέμιζε καπνούς από τις υπαίθριες ψησταριές που έστηναν μαγαζάτορες και οικογένειες στο κέντρο και στις συνοικίες των πόλεων

Ψησταριές στο μπαλκόνι και με λίγους έστησαν, οι Θεσσαλονικείς φέτος, τηρώντας έτσι και τα μέτρα για προστασία από τον κορονοϊό αλλά και την παράδοση.

Κι ενώ μπορεί άλλες χρονιές η συμπρωτεύουσα να έμοιαζε με μία μεγάλη ψησταριά, ωστόσο φέτος αυτό τον ρόλο ανέλαβαν τα μπαλκόνια!

Από τη δυτική έως και την ανατολική πλευρά της Θεσσαλονίκης οι κάτοικοι προμηθεύτηκαν κρέας, έστησαν ψησταριά στο μπαλκόνι τους και γιόρτασαν σε στενό κύκλο και με αλλιώτικο τρόπο την Τσικνοπέμπτη, όπως μεταδίδει το thesstoday.gr.

Παράλληλα, από νωρίς το πρωί οι Πατρινοί επέλεξαν και εκείνοι να γιορτάσουν την Τσικνοπέμπτη με ασφάλεια, στήνοντας τις ψησταριές τους σε αυλές, ταράτσες και μπαλκόνια.

Μάλιστα, φαίνεται πως στήθηκαν αρκετές ψησταριές καθώς οι καπνοί ήταν ορατοί στην ατμόσφαιρα, σύμφωνα με το thebest.gr.

Δείτε φωτογραφίες από την Θεσσαλονίκη και την Πάτρα στη Gallery:

Την ίδια ώρα, η αστυνομία βρίσκεται σε ετοιμότητα και πραγματοποιεί «μπαράζ» ελέγχων προκειμένου να τηρηθούν τα περιοριστικά μέτρα.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας:

«Ενημερώνουμε τους πολίτες ότι, την (4-3-2021), Τσικνοπέμπτη, θα ληφθούν αυξημένα αστυνομικά μέτρα και θα πραγματοποιούνται συνεχείς έλεγχοι για την εφαρμογή των αποφάσεων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού. Παρακαλούμε τους πολίτες να σεβαστούν τα υγειονομικά μέτρα και να τηρήσουν υπεύθυνη στάση για την προστασία της δημόσιας υγείας».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άγρια δολοφονία: Πατέρας σκότωσε με 20 σφαίρες την κόρη του