ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός Ελασσόνα: Στους δρόμους και οι κάτοικοι Λάρισας - Εκκένωση ξενοδοχείου στον Τύρναβο

Σεισμός Ελασσόνα: Στους δρόμους και οι κάτοικοι Λάρισας - Εκκένωση ξενοδοχείου στον Τύρναβο

Ανάστατοι είναι οι πολίτες της πόλης Λάρισας, λόγω του μετασεισμού μεγέθους 5,9 Ρίχτερ που ταρακούνησε την περιοχή

Ανάστατοι είναι οι πολίτες της πόλης Λάρισας, λόγω των νέων σεισμικών δονήσεων που σημειώνονται τις τελευταίες ώρες στη περιοχή. Αρκετοί άνθρωποι έχουν βγει από τα σπίτια τους και συγκεντρώνονται σε πλατείες, πάρκα και άλλους ανοιχτούς χώρους για κάθε ενδεχόμενο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον Τύρναβο και συγκεκριμένα στο χωριό Δαμάσι που έχει πληγεί από τον χθεσινό σεισμό, δυνάμεις της ΕΜΑΚ επιχειρούν προληπτικά στη περιοχή, για το ενδεχόμενο να έχει υπάρξει κάποιος νέος εγκλωβισμός.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκκουρας, δεν έχει εντοπιστεί μέχρι στιγμής κάποιος άνθρωπος που να έχει προβλήματα, ούτε έχουν υπάρξει μέχρι στιγμής τραυματισμοί.

larisa.jpg
Στους δρόμους και οι κάτοικοι Λάρισαςlarissanet.gr

Εκκένωση ξενοδοχείου στον Τύρναβο

Παράλληλα, εκκενώθηκε, ξενοδοχείο στον Τύρναβο, στο οποίο διέμεναν σεισμοπαθείς , όπως μεταδίδει το thesstoday.gr.

Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν αναφερθεί ζημιές στο δήμο Λαρισαίων, από τον νέο ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή.

Ο δήμος με ανακοίνωση του, σημειώνει ότι παρακολουθεί την εξέλιξη της σεισμικής ακολουθίας και ενημερώνεται συνεχώς και υπεύθυνα από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους φορείς της ελληνικής Πολιτείας. Παράλληλα τονίζεται, ότι το Συντονιστικό Κέντρο της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Λαρισαίων θα συνεχίζει να λειτουργεί καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Χωρίς ρεύμα χωριά του δήμου Ελασσόνας

Χωρίς ρεύμα βρίσκονται τα χωριά Μαγούλα, Μεσοχώρι και Αμούρι του δήμου Ελασσόνας, καθώς προκλήθηκε βλάβη στο δίκτυο από τις νέες σεισμικές δονήσεις και τις πτώσεις χαλασμάτων από παλιά σπίτια που είχαν πληγεί από τον χθεσινό σεισμό.

Αρκετοί κάτοικοι έχουν βγει στους δρόμους των χωριών και υπάρχει αναστάτωση για το φαινόμενο.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός στα χωριά βρίσκεται κλιμάκιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, όπου μεταφέρει κουβέρτες, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, για τους κατοίκους των περιοχών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβα» Λέκκα για Ελασσόνα: Ήταν νέος σεισμός, πιθανός και μετασεισμός στη διάρκεια της νύχτας