ΕΛΛΑΔΑ

Τσικνοπέμπτη: «Θολωμένη» η ατμόσφαιρα το βράδυ στην Αθήνα – Το φαινόμενο εξηγεί ο καθηγητής Ζερεφός

Τσικνοπέμπτη: «Θολωμένη» η ατμόσφαιρα το βράδυ στην Αθήνα – Το φαινόμενο εξηγεί ο καθηγητής Ζερεφός

Απόκοσμες ήταν οι εικόνες από την ατμόσφαιρα της Αθήνας το βράδυ της Τσικνοπέμπτης που κατέγραψε ο φακός του Newsbomb.gr.

Φωτογραφίες: Σπύρος Μελισσάρης

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες πάνω το κέντρο της πρωτεύουσας επικρατούσε μια θολούρα με ένα πέπλο ομίχλης να έχει καλύψει μια μεγάλη περιοχή.

Σύμφωνα με τον καθηγητή της Φυσικής της Ατμόσφαιρας Χρήστο Ζερεφό στον οποίο απευθύνθηκε το Newsbomb.gr το φαινόμενο αυτό έχει την ονομασία χαμηλή αναστροφή της θερμοκρασίας.

Ο ίδιος, μάλιστα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η εικόνα να επιβαρύνθηκε από την Τσικνοπέμπτη και το ψήσιμο σε αρκετά σπίτια λόγω της ημέρας.

Εξηγώντας τι σημαίνει «χαμηλή αναστροφή θερμοκρασίας» ο κ. Ζερεφός εξήγησε ότι αυτό συμβαίνει λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών στο λεκανοπέδιο της Αθήνας το βράδυ της Πέμπτης.

«Με τέτοιες συνθήκες οι ρύποι εγκλωβίζονται χαμηλά και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα πέπλο. Δεν αποκλείεται μάλιστα να συνέβαλαν στην εικόνα αυτή και οι αναθυμιάσεις από την τσίκνα» είπε ο κ. Ζερεφός.

«Το φαινόμενο συμβαίνει όποτε έχουμε άπνοια σε συνδυασμό με κρύα νύχτα» πρόσθεσε ο καθηγητής Ζερεφός συμπληρώνοντας ότι καταγράφεται «και τον χειμώνα και την άνοιξη».

Στην ερώτηση, δε, πώς επηρεάζει τους κατοίκους της Αθήνας αυτή η κατάσταση ο κ. Ζερεφός απάντησε ότι «αυτό που συμβαίνει είναι ότι αναπνέει κανείς με πιο υγρασία».

Δείτε στη gallery που ακολουθεί τις φωτογραφίες από την Αθήνα το βράδυ της Τσικνοπέμπτης:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός Ελασσόνα: Από αχαρτογράφητο ρήγμα η δόνηση των 5,9R– Τι προβληματίζει τους σεισμολόγους