ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσματα σήμερα: Ανησυχητικά τα επιδημιολογικά δεδομένα – Δείτε το Infographic του Newsbomb.gr

Κρούσματα σήμερα: Ανησυχητικά τα επιδημιολογικά δεδομένα – Δείτε το Infographic του Newsbomb.gr

Κρούσματα σήμερα: Για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα οι μολύνσεις από τον κορονοϊό στην Ελλάδα ξεπέρασαν τα 2.000. Ασφυκτική πίεση στο σύστημα υγείας. Ποιες περιοχές αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Ο κορονοϊός δεν έχει υποχωρήσει στο ελάχιστο, παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε καθεστώς lockdown εδώ και πολύ καιρό. Αυτό οδήγησε λοιμωξιολόγους και κυβέρνηση στην απόφαση για τη λήψη μιας νέας σειράς από πιο αυστηρά μέτρα, έτσι ώστε να ανακοπεί η πορεία της πανδημίας, ωστόσο, είναι ακόμα νωρίς για να αποτυπωθεί αυτό στα κρούσματα που ανακοινώνονται καθημερινά από τον ΕΟΔΥ.

Έτσι, την Παρασκευή (05.03) ανακοινώθηκαν 2.215 νέα κρούσματα. Αυτή ήταν η τέταρτη συνεχόμενη ημέρα που στην Ελλάδα καταγράφηκαν πάνω από 2.000 μολύνσεις, δείγμα του πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση. Παράλληλα, έντονη είναι η ανησυχία για τις αντοχές του συστήματος υγείας καθώς ο αριθμός των διασωληνωμένων έχει παγιωθεί στους 450+ τα τελευταία 24ωρα.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή (05.03) γνωστοποιήσει πως στις ΜΕΘ νοσηλεύονται 451 συμπολίτες μας, ενώ δυστυχώς καταγράφηκαν 32 επιπλέον θάνατοι.

Αναφορικά με τις περιοχές που αντιμετωπίζουν προβλήματα, η Αττική συνεχίζει να είναι στη «δίνη» του κορονοϊού. Την Παρασκευή επιβεβαιώθηκαν 1.057 νέα κρούσματα, ενώ δύσκολη παραμένει η κατάσταση σε Θεσσαλονίκη και Αχαΐα. Στη συμπρωτεύουσα οι νέες μολύνσεις ήταν 247 ενώ στην Αχαΐα ήταν 107.

Δείτε το infographic του Newsbomb.gr

Τα επιδημιολογικά δεδομένα της Παρασκευής 5 Μαρτίου 2021Newsbomb.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μετακίνηση από Δήμο σε Δήμο: Λύθηκε ο «γρίφος» του κωδικού 4