ΕΛΛΑΔΑ

Εξαφάνιση Άρτεμις: Ανατροπή στην υπόθεση - Οι μαρτυρίες που αλλάζουν τα δεδομένα

Εξαφάνιση Άρτεμις: Ανατροπή στην υπόθεση - Οι μαρτυρίες που αλλάζουν τα δεδομένα

Συνεχίζεται η προσπάθεια εξεύρεσης της άκρης του νήματος της εξαφάνισης του 19χρονου κοριτσιού από το Κορωπί.

Η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» επέστρεψε στο Κορωπί όπου χάθηκε η 19χρονη και αξιοποίησε αρχικές μαρτυρίες καταλήγοντας στο λεωφορείο που επιβιβάστηκε το μεσημέρι της εξαφάνισής της.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας στη διαδρομή του μυστηρίου, ήρθε και η ανατροπή. Μάρτυρας ανέφερε στην εκπομπή ότι η νεαρή κοπέλα εθεάθη εκείνο το μεσημέρι στην περιοχή να ζητά πληροφορίες για το πως θα φτάσει στον προορισμό της, που δεν ήταν άλλος από το κατάστημα παιχνιδιών, το Jumbo.

Η εκπομπή εντόπισε και μίλησε με τον υπεύθυνο καταστήματος κινητής τηλεφωνίας που φέρεται να είδε την Άρτεμη λίγο πριν χαθεί και να μίλησε μαζί της.

«Ήρθε στο κατάστημα και ζητούσε πληροφορίες…»

«Μία κοπέλα με τα ίδια χαρακτηριστικά και την ίδια περιγραφή ρούχων ήρθε στο μαγαζί μας και ρώτησε πως θα πάει στo Jumbo. Είδα στο Facebook την εξαφάνιση και την αναγνώρισα. Όταν ήρθε η αστυνομία, το υλικό από τις κάμερες είχε σβηστεί. Της εξήγησα πώς θα φτάσει στον προορισμό της και επειδή ήταν κάπως μακριά, δυσανασχέτησε και έφυγε», ανέφερε ο μάρτυρας.

Ο ίδιος δεν την είδε να επιβιβάζεται σε κάποιο αυτοκίνητο, αλλά να συνεχίζει πεζή.

Η κοπέλα όταν χάθηκε την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου είπε στους δικούς της πως θα πήγαινε στο γνωστό πολυκατάστημα για να υποβάλει μια αίτηση για εργασία. Κάμερα την κατέγραψε γύρω στις 15.00 το μεσημέρι να περπατά στη Λεωφόρο Αττικής. Συγγενής της ανέφερε ότι την είδε να περιμένει το λεωφορείο στη στάση 2η Αττικής.

Φαίνεται πως η κοπέλα βαρέθηκε να περιμένει εκεί και πήγε στη στάση Χρήστου Ντούνη, που απείχε μόνο πέντε λεπτά από το σημείο που βρισκόταν. Ήταν μία στάση που συχνά χρησιμοποιούσε και τη γνώριζε καλύτερα, καθώς έχανε τον προσανατολισμό της. Εκεί την είδε μάρτυρας να επιβιβάζεται στη γραμμή 308, που περνάει μπροστά από το πολυκατάστημα που σκόπευε να πάει.

Οι Αρχές θεωρούν δεδομένο και από τη δική τους έρευνα ότι η Άρτεμις επιβιβάστηκε σε αυτό το λεωφορείο που καταλήγει στο Νομισματοκοπείο και ότι οι μάρτυρες κάπου έχουν μπερδέψει τις ώρες.

«Την γνώριζα και την είδα να μπαίνει στο λεωφορείο…»

Γνωστή και συμμαθήτρια της αγνοούμενης Άρτεμης είχε μιλήσει στο «Τούνελ» και ανέφερε πως την είδε να επιβιβάζεται στο συγκεκριμένο λεωφορείο.

«Εκείνη την ημέρα ήμουν στην κουζίνα και η στάση «Χρήστου Ντούνη», είναι ακριβώς κάτω από το σπίτι μου. Από εκεί περνάει μεταξύ άλλων και το 308. Έτσι όπως άνοιξα την κουρτίνα έτυχε και είδα την κοπέλα από κάτω. Ήταν και άλλοι στη στάση. Ήταν όρθια, φορούσε τα ακουστικά και πήγαινε πάνω – κάτω. Μετά επιβιβάστηκε στο λεωφορείο και έφυγε», ανέφερε.

Ο Γιώργος Τσούκαλης, από τη στάση όπου σύμφωνα με μαρτυρίες εθεάθη τελευταία φορά η 19χρονη, μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αν δεχτούμε ότι ανακάλεσε σωστά τη μνήμη της η μάρτυρας που ενημέρωσε την εκπομπή σας και κατέθεσε και στις Αρχές, είναι πολύ σημαντικό αυτό που είπε, ότι επιβιβάστηκε δηλαδή στο λεωφορείο».

«Μπήκε μέσα και ρώτησε για το πολυκατάστημα…»

Η κάμερα της εκπομπής βρέθηκε για μία νέα αυτοψία στη διαδρομή της γραμμής 308 από το Κορωπί προς το Νομισματοκοπείο.

«Ναι μεν ήταν ένα παιδί κλειστό στον εαυτό της, χαμηλού προφίλ, αλλά δεν είχε δείξει σημάδια ότι θα μπορούσε να έχει φύγει μόνη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύριος Τσούκαλης.

«Βρέθηκε κοντά στον προορισμό της…»

Από το σημείο προορισμού της Άρτεμης, ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης, ανέφερε πως η αγνοούμενη δεν έφτασε ποτέ εκεί, ωστόσο τα ίχνη της χάθηκαν εκεί κοντά.

Στην εκπομπή μίλησαν και καταστηματάρχες της περιοχής που παρέδωσαν υλικό από κάμερες στην αστυνομία, σε μία προσπάθεια να βοηθήσουν να βρεθεί η άκρη του νήματος. «Μας το επέστρεψαν γιατί το έλεγξαν και δεν βρήκαν κάτι», ανέφερε χαρακτηριστικά υπεύθυνος καταστήματος.

Στο Νομισματοκοπείο το τέλος της διαδρομής

«Στην ευρύτερη περιοχή του Νομισματοκοπείου υπάρχουν αρκετά παραβατικά στοιχεία, που καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο κινούνται στα πάρκα και στα κτήματα, δημιουργώντας ένα άνδρο παραβατικότητας», είπε μιλώντας στο «Τούνελ» ο ιδιωτικός ερευνητής και τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας.

Η Άρτεμις Βασίλη την ημέρα που χάθηκε φορούσε μαύρο κάπρι παντελόνι, λευκό πουκάμισο με γαλάζιες ρίγες και λευκά αθλητικά παπούτσια. Κρατούσε μια μαύρη τσάντα πλάτης. Μαζί της δεν είχε στοιχεία ταυτότητας.

Πηγή: anikolouli.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Προς Απρίλιο το άνοιγμα της εστίασης - Με το βλέμμα στο Πάσχα οι μετακινήσεις εκτός νομού