ΕΛΛΑΔΑ

Νέα Σμύρνη – ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Ποιος είναι ο αστυνομικός της ομάδας ΔΡΑΣΗ που τραυματίστηκε

Νέα Σμύρνη – ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Ποιος είναι ο αστυνομικός της ομάδας ΔΡΑΣΗ που τραυματίστηκε
INTIME

Ο 28χρονος Άγγελος, ο τραυματίας αστυνομικός στα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη, υπηρετούσε εδώ και λίγους μήνες στην ομάδα ΔΡΑΣΗ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων του νομού Σερρών, Αναστάσιο Αραμπατζή, ο νεαρός αστυνομικός ήταν από την τελευταία φουρνιά των ειδικών φρουρών που εντάχθηκαν στην ΕΛ.ΑΣ.

Κατά τον ίδιο ο 28χρονος Άγγελος, ο οποίος κατάγεται από το Σιδηρόκαστρο Σερρών, είχε ενταχθεί εδώ και 3-4 μήνες στην ομάδα ΔΡΑΣΗ.

«Πρόκειται για ένα αξιόλογο παιδί που έχει υπηρετήσει και στις ειδικές δυνάμεις» είπε ο κ. Αραμπατζής στο Newsbomb.gr.

Την αγάπη του για την αστυνομία την «κληρονόμησε» από τον πατέρα του ο οποίος μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2020 υπηρετούσε ως αστυνομικός στις Σέρρες. Όπως είπε ο κ. Αραμπατζής ο πατέρας του 28χρονου ήταν από τους παλαιότερους αστυνομικούς στο νομό καθώς είχε συμπληρώσει 38 χρόνια υπηρεσίας.

Ο πατέρας του νεαρού αστυνομικού μεταβαίνει στην Αθήνα για να βρεθεί στο πλευρό του γιού του με τον οποίο μόλις σήμερα κατάφερε να συνομιλήσει καθώς ο 28χρονος χθες, Τρίτη, ήταν ζαλισμένος από τα χτυπήματα των κουκουλοφόρων.

Σύμφωνα με το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ ευτυχώς ο νεαρός αστυνομικός δεν έχει κάτι ιδιαίτερα σοβαρό, δεν έχει πειραχτεί κάποιο ζωτικό όργανο, δεν διατρέχει κάποιο κίνδυνο και αναμένεται ότι σύντομα θα αναρρώσει.

Στελέχη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, χαρακτηρίζουν δολοφονική την επίθεση, καθώς οι δράστες χτυπούσαν ανελέητα τον αστυνομικό, με ξύλα και κλωτσιές για περίπου 2,5 λεπτά.

ΠΡΟΣΟΧΗ, ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟ (η επίθεση ξεκινά στο 2:25'):

Η κατάθεση - σοκ

Ο νεαρός αστυνομικός στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. που τον επισκέφθηκαν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένος, περιέγραψε λεπτό προς λεπτό την επίθεση και τα 2,5 λεπτά φρίκης που πέρασε στα χέρια των αγνώστων που τον ξυλοκόπησαν με κλωτσιές και γροθιές.

Όπως είπε στους αστυνομικούς οι κουκουλοφόροι του φώναζαν «εδώ θα πεθάνεις πουτ@@@» ενώ τον χτυπούσαν με μίσος και μένος.

Περιγράφοντας τι προηγήθηκε είπε ότι μαζί με τους άλλους αστυνομικούς της ομάδας ΔΡΑΣΗΣ που ήταν στην περιοχή «δεχθήκαμε πολλές επιθέσεις και προσπαθήσαμε να απεμπλακούμε».

«Ήμουν συνεπιβάτης στο τελευταίο μηχανάκι. Την ώρα που ο συνάδελφος προσπαθούσε να κάνει ελιγμό νιώθω μια λαβή στο λαιμό μου. Με δύναμη με πετάει από το μηχανάκι. Έπεσα κάτω κι άρχισα να δέχονται χτυπήματα με ξύλα κι άλλα αντικείμενα σε όλο μου το σώμα» είπε ο νεαρός αστυνομικούς στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως τους είπε στόχος των δραστών ήταν να του βγάλουν το κράνος αλλά και να του πάρουν το όπλο, χωρίς ευτυχώς να το καταφέρουν.

«Ευτυχώς φορούσα το κράνος μου και το είχα ασφαλίσει αλλά προσπαθούσαν να μου το βγάλουν. Φοβόμουν μη μου πάρουν το όπλο μου και το κρατούσα ασφαλισμένο στη θήκη. Με έβριζαν και με χτυπούσαν επί 2,5 λεπτά. Μου έλεγαν “εδώ θα πεθάνεις πουτ@@@”» περιέγραψε ο αστυνομικός και συμπλήρωσε:

«Κάποια στιγμή ένιωσα ένα χέρι κάτω από το λαιμό μου να προσπαθεί να μου απασφαλίσει το κράνος. Όταν μου το βγάλανε, δέχτηκα κι άλλα χτυπήματα κι έχασα τις αισθήσεις μου».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Λύνει τη σιωπή της - Η πρώτη φωτογραφία μετά την επίθεση με βιτριόλι