ΕΛΛΑΔΑ

Κορoνοϊός - Σαρηγιάννης: Η πλειοψηφία των μεταλλάξεων «περικυκλώνουν» την Αττική

Κορoνοϊός - Σαρηγιάννης: Η πλειοψηφία των μεταλλάξεων «περικυκλώνουν» την Αττική

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις:  «Είναι προφανές ότι αυτή τη στιγμή η μεγάλη πλειοψηφία των νέων στελεχών ειδικά στην Αττική μεγαλώνει τα όρια της αρμοδιότητάς στους υπολογισμούς που κάνουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο ΑΠΘ.

Την εκτίμησή του για την πορεία της πανδημίας στη χώρα και το πιθανό άνοιγμα της κοινωνίας τις προσεχείς εβδομάδες έκανε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο ΑΠΘ, μιλώντας στο Mega.

«Σίγουρα βρισκόμαστε σε μια φάση κοντά στην κορύφωση ή ίσως στην κορύφωση, πρέπει να παρακολουθήσουμε τις επόμενες ημέρες την εξάπλωση των μεταλλαγμένων στελεχών. Είναι προφανές ότι αυτή τη στιγμή η μεγάλη πλειοψηφία των νέων στελεχών ειδικά στην Αττική μεγαλώνει τα όρια της αρμοδιότητάς στους υπολογισμούς που κάνουν. Είμαστε σίγουρα στο πάνω κομμάτι της καμπύλης. Υπάρχει μια μικρή αμφιβολία για το αν είμαστε ήδη σε φάση κορύφωσης και σταθεροποίησης σε υψηλα επίπεδα», ανέφερε αρχικά ο καθηγητής ερωτηθείς για την κατάσταση της πανδημίας στη χώρα.

«Φαντάζει εφικτό. Αν πάρουμε τα κατάλληλα μέτρα για το άνοιγμα.», σημείωσε σχετικά με το άνοιγμα της αγοράς.

«Εγώ θα επιμείνω στο ότι το σημαντικό είναι ο χρόνος, ο οποίος όμως δεν καθορίζεται από την κυβέρνηση ή οι γιατροί αλλά η πίεση στις ΜΕΘ. Αλλά αυτό που μπορούν να κάνουμε όλοι μας είναι να ετοιμαστούμε κατάλληλα ώστε να ανοίξουμε να δείξουμε μεγαλύτερη ασφάλεια.

Αυτό συμπεριλαμβάνει αύξηση του αριθμού των τεστ στους χώρους δουλειάς, βελτίωση της ποιότητας του αέρα στα μαγαζιά και στα μέσα μαζικής μεταφοράς με τις περίφημες απολύμανσης.Μείωση του αριθμού των παιδιών στις σχολικές τάξεις. Έχουμε μπροστά μας πάνω από σχεδόν 20 μέρες για να μπορέσουμε να κάνουμε ένα μεγάλο κομμάτι.», εξήγησε δίνοντας μεγάλη βαρύτητα στην κατάλληλη προετοιμασία για το άνοιγμα της κοινωνίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Λύνει τη σιωπή της - Η πρώτη φωτογραφία μετά την επίθεση με βιτριόλι