ΕΛΛΑΔΑ

Φθιώτιδα: Διασωληνώθηκε με κορονοϊό 26χρονος από τη Μαλεσίνα

Φθιώτιδα: Διασωληνώθηκε με κορονοϊό 26χρονος από τη Μαλεσίνα

Γεμάτα όλα τα κρεβάτια στη ΜΕΘ Covid - Νέες εισαγωγές και στο «Πέτρινο» - Στα όριά τους γιατροί και νοσηλευτές που δίνουν σκληρή μάχη στην πρώτη γραμμή…

Ένας νέος άνθρωπος 26 ετών διασωληνώθηκε και εισήχθη στη ΜΕΘ Κορονοϊού του Νοσοκομείου Λαμίας το μεσημέρι της Πέμπτης (11/3), εξαιτίας των επιπλοκών που του δημιούργησε η επικίνδυνη νόσος.

Πρόκειται για έναν ακόμη κάτοικο Μαλεσίνας, το μέρος το οποίο έχει πληγεί όσο κανέναν άλλο στη Φθιώτιδα, για αυτό και διερευνάται η υπόθεση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας.

Η δυσάρεστη αυτή είδηση ήρθε να ισοφαρίσει την ευχάριστη εξέλιξη με έναν ακόμη ασθενή που βγήκε από τη ΜΕΘ (75χρονος επίσης από τη Μαλεσίνα) και επέστρεψε στην Κλινική covid μετά από έξι μέρες στην Εντατική. Έτσι βρέθηκε και κρεβάτι για τον 26χρονο, καθώς η ΜΕΘ Κορονοϊού έχει πληρότητα 100% από τις 7 Μαρτίου.

Πρέπει να αναφέρουμε ωστόσο ότι στα 22 περιστατικά που έχουν νοσηλευτεί από τις αρχές Φεβρουαρίου στη ΜΕΘ κορονοϊού είχαμε μέχρι στιγμής 8 εξιτήρια και μόνο 2 θανάτους (μία 87χρονη από τη Στυλίδα και ένας 71χρονος από τη Μαλεσίνα), ενώ 12 συμπολίτες μας εξακολουθούν να δίνουν τη μάχη με τον επικίνδυνο ιό.

Υπάρχουν όμως κι άλλα σοβαρά περιστατικά που νοσηλεύονται στο Πέτρινο, για αυτό και ένας 60χρονος, επίσης από τη Μαλεσίνα, χρειάστηκε να διασωληνωθεί και να διακομιστεί σε Νοσοκομείο της Λάρισας προκειμένου να αντιμετωπιστεί η σοβαρότητα της κατάστασής του. Σημειώνουμε ότι και η Κλινική κορονοϊού είναι σχεδόν γεμάτη από ασθενείς στη συντριπτική τους πλειοψηφία από τη Λοκρίδα και ειδικά από τη Μαλεσίνα.

Με πάνω από 80 ασθενείς σε ΜΕΘ και Κλινική λοιπόν, γιατροί και νοσηλευτές δίνουν πραγματική μάχη δοκιμάζοντας για μία ακόμη φορά τα όριά τους και ενώ το 3ο κύμα της πανδημίας μόλις βρίσκεται στην κορύφωσή του.

Πηγή: lamiareport.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μετακίνηση εκτός νομού: Τι θα ισχύσει την Καθαρά Δευτέρα – Πώς θα πετάξουμε χαρταετό