ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Καθηγήτρια και παιδίατρος γέμισαν κρούσματα την Ιτέα - Τι λέει ο δήμαρχος της πόλης

Κορονοϊός: Καθηγήτρια και παιδίατρος γέμισαν κρούσματα την Ιτέα - Τι λέει ο δήμαρχος της πόλης
InTime

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: «Υγειονομική βόμβα» η καθηγήτρια την οποία καταγγέλλουν γονείς και μαθητές ως αρνήτρια μάσκας που συνέβαλε τα μέγιστα στη διασπορά του ιού στην Ιτέα. Πάνω από 40 κρούσματα στο Γυμνάσιο της πόλης όπου δίδασκε. Καταγγελίες και για μια παιδίατρο.

Γονείς των μαθητών κατήγγειλαν πως η συγκεκριμένη καθηγήτρια δεν ήταν η μοναδική που δεν τηρούσε τα μέτρα κατά του κορονοϊού στην πόλη τους, αλλά και μια παιδίατρος η οποία επίσης συνέβαλλε στη μεγάλη διασπορά που παρατηρήθηκε στην Ιτέα.

«Έχουμε και μια παιδίατρο η οποία κι αυτή είχε κρούσμα και ήταν αρνητική κατά της μάσκας. Στις 25 Φεβρουαρίου ήρθαν και πήραν το παιδί της παιδιάτρου. Πρώτη γυμνασίου το παιδί γιατί διαγνώστηκαν με κρούσμα. Επομένως δεν ήταν μόνο η καθηγήτρια. Ήταν τα 2-3 άτομα που ήταν κατά της μάσκας. Απαγορευτικό, πόσο μάλλον η ίδια η παιδίατρος», ανέφεραν χαρακτηριστικά στην εκπομπή «Live News» στο Mega.

Αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχει παρέμβαση εισαγγελέα για το θέμα, αλλά για την ώρα στη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Φωκίδας δεν έχει φτάσει κάποια καταγγελία. Ο δήμος Δελφών πάντως έχει σοβαρό πρόβλημα καθώς την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκαν 58 κρούσματα με τη διασπορά να είναι περισσότερο εντός των οικογενειών.

«Είχαμε την έξαρση την προηγούμενη βδομάδα όπου συνολικά καταγράψαμε 58 κρούσματα σε όλο το δήμο Δελφών από τα οποία περίπου 40 είναι στην πόλη της Ιτέας», είπε χαρακτηριστικά στην ίδια εκπομπή ο Δήμαρχος Δελφών, Παναγιώτης Τάγκαλης.

«Στο πρώτο lockdown ήμασταν καθαροί. Στο δεύτερο τον Οκτώβριο είχαμε σημαντικές παρενέργειες εξαιτίας μιας κηδείας όπου η διασπορά προήλθε από την Αθήνα και φυσικά επεκτάθηκε στην πόλη της Άμφισσας», πρόσθεσε.

Μάλιστα, ο κ. Τάγκαλης αναφέρθηκε και σε άλλα περιστατικά που έχουν αυξήσει τη διασπορά στην περιοχή, όπως ακόμα μια κηδεία που συγκέντρωσε πολύ κόσμο κι από εκεί όπως ανέφερε ο κορονοϊός πέρασε και στα σχολεία.

«Και πριν την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε αντίστοιχα φαινόμενα επίσης προερχόμενα κατά κύριο λόγο επίσης από άλλη μία κηδεία όπου προφανώς μπήκε μέσα στα σχολεία μας με τις συνέπειες τις οποίες όλοι γνωρίζετε. Στην κηδεία ήταν αρκετά άτομα μπορεί και 100 άτομα αλλά ακολούθησε τραπέζι σύμφωνα με πληροφορίες που ήταν 25 με 30 άτομα. Λογικό ήταν η διασπορά να περάσει στα σχολεία μας», τόνισε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: «Καλπάζουν» οι μεταλλάξεις στη χώρα - Σε ποιες περιοχές εντοπίζονται