ΕΛΛΑΔΑ

Θεμιστοκλέους: Σύντομα θα φτάσουμε στο 1.000.000 εμβολιασμούς – Καμία ανησυχία για AstraZeneca

Θεμιστοκλέους: Σύντομα θα φτάσουμε στο 1.000.000 εμβολιασμούς – Καμία ανησυχία για AstraZeneca
InTime

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αναφέρθηκε στη διαδικασία του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού στη χώρα και εμφανίστηκε αισιόδοξος για το τείχος ανοσίας. Τι είπε για το εμβόλιο της AstraZeneca και τις ανακλήσεις σε κάποιες χώρες της Ευρώπης.

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους υποστήριξε πως η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι φορείς ευελπιστούν να έχει δημιουργηθεί το τείχος ανοσίας μέχρι το τέλος Μαΐου έτσι ώστε να προλάβει η χώρα το καλοκαίρι και την τουριστική περίοδο.

Όπως ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ο συνολικός αριθμός των εμβολιασμών είναι 830.000 ενώ 1.500.000 πολίτες υπολογίζεται να λάβουν τις δόσεις τους εντός Απριλίου.

«Ευελπιστούμε πως θα προλάβουμε το καλοκαίρι για το άνοιγμα του τουρισμού, καθώς μέχρι το τέλος του Μαΐου θα έχουμε εμβολιάσει ένα πολύ μεγάλο αριθμό πολιτών», απάντησε ο κ. Θεμιστοκλέους σε ερώτηση για το πότε θα δημιουργηθεί το πολυπόθητο τείχος ανοσίας και στην Ελλάδα.

Σχετικά με την ανησυχία που υπάρχει για το εμβόλιο της AstraZeneca μετά από ανάκληση αρκετών παρτίδων του σε χώρες της Βόρειας Ευρώπης, εξήγησε πως η Ελλάδα είναι σε συνεχή επικοινωνία με τους ευρωπαϊκούς οργανισμούς και πως ο ΕΜΑ συνέστησε να συνεχιστούν οι εμβολιασμοί. «Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, συνεχίζουμε κανονικά», σχολίασε.

Αναφορικά με το εμβόλιο της Johnson & Johnson, υπογράμμισε πως υπάρχει αισιοδοξία για παραδόσεις ως το τέλος Απριλίου με βάση τη δέσμευση της εν λόγω εταιρίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σέρρες: Σοκ από τον θάνατο πεντάχρονης - Βρέθηκε κρεμασμένη από σκοινί