ΕΛΛΑΔΑ

Στρατηγός Φλώρος: Συνάντηση με τον Κώστα Αγοραστό και τον Μητροπολίτη Λαρίσης

Στρατηγός Φλώρος: Συνάντηση με τον Κώστα Αγοραστό και τον Μητροπολίτη Λαρίσης

Το «παρών» στην τελετή παράδοσης – παραλαβής καθηκόντων του Διοικητή της 1ης Στρατιάς / EU OHQ, από τον Αντιστράτηγο Βασίλειο Παπαδόπουλο στον Αντιστράτηγο Πέτρο Δεμέστιχα, έδωσε την Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021, στο Στρατόπεδο «ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΛΑΣΤΗΡΑ» στη Λάρισα, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Την τελετή, η οποία πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερα περιορισμένο αριθμό προσκεκλημένων λόγω των μέτρων για την προστασία από την πανδημία COVID-19, τίμησε με την παρουσία του ο υπουργός Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης.

Ο υπουργός Άμυνας και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκαν στην συνέχεια τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνο Αγοραστό.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης στην οποία επικράτησε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, επιβεβαιώθηκε για ακόμα μια φορά η αγαστή συνεργασία των Ενόπλων Δυνάμεων με τη Περιφέρεια Θεσσαλίας καθώς και οι προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσής της. Κεντρικό θέμα της συζήτησης ήταν η πρόσφατη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή και η άμεση, συνεχής και ουσιαστική αρωγή των Ενόπλων Δυνάμεων στην Περιφέρεια.

Επιγραμματικά και στο πλαίσιο της συνδρομής και κοινωνικής προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων στις σεισμόπληκτες περιοχές της Θεσσαλίας, συνεχίζει να λειτουργεί Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο που συγκροτήθηκε σε χώρο που έχει παραχωρήσει το ΓΕΕΘΑ στο στρατόπεδο «Σχοινά» στον Τύρναβο, παρέχοντας την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) για την εκτέλεση του έργου της. Ταυτόχρονα έχει διατεθεί προσωπικό για την λειτουργία του και ως σύνδεσμοι για τον συντονισμό των δράσεων της ΓΓΠΠ με τις ενέργειες των Ενόπλων Δυνάμεων.

Επίσης, συνεχίζεται η διάθεση προσωπικού των ΕΔ το οποίο συνδράμει στον συντονισμό, στη σίτιση, στην τοποθέτηση σκηνών και στην φύλαξη των πληγέντων περιοχών. Ειδικότερα, παρέχονται μερίδες φαγητού στα χωριά Δαμάσι, Ζάρκος, και στο Δήμο Τυρνάβου, ενώ έχει προωθηθεί σκηνικό υλικό στα χωριά Δαμάσι, Πραιτώρι, Ζάρκος του Δήμου Φαρκαδώνας, στον Δήμο Τυρνάβου, στον Δήμο Ελασσόνας, και στα χωριά Κρήνη και Γριζάνο του Δήμου Τρικάλων.

Επιπλέον οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν παραχωρήσει το σχολικό κτήριο του πρώην «International School» του Συμμαχικού Στρατηγείου Τυρνάβου, προκειμένου να καλυφθεί άμεσα η ανάγκη στέγασης του 6θέσιου Δημοτικού σχολείου Δαμασίου.

Επίσης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος επισκέφθηκε στο γραφείο του τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. κ. Ιερώνυμο.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν οι επιπτώσεις της πρόσφατης σεισμικής δραστηριότητας στη περιοχή της Θεσσαλίας και η συνδρομή τόσο των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου στους πληγέντες κατοίκους της περιοχής. Επίσης έγινε ιδιαίτερη μνεία στην άριστη σχέση και στην συνεργασία της 1ης Στρατιάς με την Μητρόπολη στο πλαίσιο της Κοινωνικής Προσφοράς των ΕΔ και σε άλλα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ενίσχυση 400 ευρώ: Τότε θα πάρουν τα χρήματα ελεύθεροι επαγγελματίες και επιστήμονες