ΕΛΛΑΔΑ

ΑΧΕΠΑ: Εισαγγελέας για το κορονοπάρτι της Τσικνοπέμπτης

ΑΧΕΠΑ: Εισαγγελέας για το κορονοπάρτι της Τσικνοπέμπτης

Εντολή για έρευνα έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για το κορoνοπάρτι στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, την Τσικνοπέμπτη.

Ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με βάση σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου για να διακριβωθεί αν στοιχειοθετείται παραβίαση των περιοριστικών μέτρων.

Η φωτογραφία εργαζομένων σε τσικνοπάρτι που στήθηκε στην ταράτσα του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, προκάλεσε αντιδράσεις, σύμφωνα με πληροφορίες του GRtimes.gr.

Να υπενθυμίσουμε ότι η φωτογραφία, η οποία προβλήθηκε στη δημοτική τηλεόραση TV100, δείχνει συνωστισμό ατόμων σε εξωτερικό χώρο του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, οι οποίοι φέρονται να είναι εργαζόμενοι εκείνη την ημέρα.

Συγκεκριμένα, περίπου 15 εργαζόμενοι εμφανίζονται να έχουν ανεβεί στην ταράτσα του νοσοκομείου, να κάθονται στα πεζούλια και να έχουν στήσει πάγκους γύρω από τους οποίους συναθροίζονται.

Στο πλαίσιο αυτό, η διοίκηση του νοσοκομείου εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε: «Σύμφωνα με πληροφορίες που περιήλθαν σε γνώση της Διοίκησης του ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ αναφορικά με συνάθροιση μικρού αριθμού εργαζομένων σε εξωτερικό χώρο του Νοσοκομείου, σε ημερομηνία η οποία δεν μπορεί να προσδιοριστεί, έχει ήδη διαταχθεί η διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες κατά τις οποίες πραγματοποιήθηκε».

Από την πλευρά του, ο διοικητής του ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ, Παναγιώτης Παντελιάδης, μιλώντας στο GRTimes, υπογράμμισε ότι «προς το παρόν υπάρχει απλά μια πληροφόρηση για μία συνάθροιση λίγων ατόμων σε εξωτερικό χώρο του νοσοκομείου και γι’ αυτόν τον λόγο θα γίνει προκαταρκτική εξέταση (και όχι ΕΔΕ), έτσι ώστε να διερευνηθεί εάν υπάρχουν στοιχεία», ενώ εξέφρασε τις αμφιβολίες του σχετικά με τη συγκεκριμένη υπόθεση.

«Δεν γνωρίζουμε από πότε είναι η φωτογραφία...»

«Στη συγκεκριμένη φωτογραφία που δημοσιεύθηκε, δεν διακρίνονται ούτε πρόσωπα, ενώ κάποια από τα άτομα φορούν κοντομάνικα, κατά συνέπεια δεν μπορούμε να γνωρίζουμε εάν είναι καλοκαίρι, αν είναι σήμερα, εάν είναι το Πάσχα. Εγώ θα ζητήσω να δω τον χώρο αυτόν όπου τραβήχτηκε η φωτογραφία, ενώ θα διερευνηθεί εάν τα άτομα αυτά βρέθηκαν εκεί όντως για κάποιο… κορωνοπάρτι ή απλά για ένα διάλειμμα από την κοπιαστική εργασία τους».

Σε ερώτηση για το αν προκύπτει θέμα από τη φωτογραφία, ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ συμπλήρωσε ότι «αυτή τη στιγμή ό,τι και να σας πω, δεν μπορώ να το στηρίξω με στοιχεία. Γι’ αυτό ακριβώς και θα κάνουμε αυτή την έρευνα. Για να δούμε εάν έχει συμβεί κάτι».

Στο GRTimes μίλησε και ο πρόεδρος των Εργαζομένων του ΑΧΕΠΑ, Χαράλαμπος Κοροξενός, ο οποίος σημείωσε πως «δεν γνωρίζω τι ακριβώς έχει συμβεί, ή εάν έχει συμβεί κάτι. Και εγώ για το συγκεκριμένο περιστατικό έμαθα από τα τοπικά ΜΜΕ, από όπου πήρε και έκταση. Ξέρω γι’ αυτή την έρευνα που θα γίνει από την πλευρά της διοίκησης και θα δούμε εάν έχει γίνει κάτι».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σέρρες: Σοκ από τον θάνατο πεντάχρονης - Βρέθηκε κρεμασμένη από σκοινί