ΕΛΛΑΔΑ

Βασιλακόπουλος: Τρομερή πίεση στο σύστημα υγείας - Τι προτείνει ως «βαλβίδες εκτόνωσης» πολιτών

Βασιλακόπουλος: Τρομερή πίεση στο σύστημα υγείας - Τι προτείνει ως «βαλβίδες εκτόνωσης» πολιτών

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, επεσήμανε ότι η διαφορά του lockdown σήμερα με το lockdown του προηγούμενου Μαρτίου είναι η αυξημένη μεταδοτικότητα του κορονοϊού λόγω των μεταλλάξεων.

«Το σύστημα υγείας αντιμετωπίζει τρομερή πίεση αυτή την στιγμή. Όλοι είχαμε προβλέψει ότι ο χειμώνας θα είναι μια δύσκολη περίοδος γιατί όλες οι ιώσεις του αναπνευστικού παραδοσιακά κάθε χειμώνα δημιουργούν προβλήματα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι 2 χρόνια πριν, το 2019, τέτοια εποχή είχαμε 35 -40 συνανθρώπους μας που περίμεναν να μπουν σε μονάδες εντατικής θεραπείας κάθε τέτοια μέρα και δεν είχαν πρόσβαση σε κλίνη εντατική θεραπείας και δεν υπήρχε κορονοϊός αλλά λίγη γρίπη.

«Καταφέραμε σαν κράτος και με την βοήθεια του ιδιωτικού τομέα, να έχουμε πολύ μικρά προβλήματα στην παροχή εντατικής θεραπείας σε συμπολίτες μας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι η διαφορά του lockdown σήμερα με τον lockdown του προηγούμενου Μαρτίου είναι η αυξημένη μεταδοτικότητα του κορονοϊού λόγω των μεταλλάξεων. Επίσης σημείωσε πως όταν είναι λιγότερο εφαρμοσμένο από τον κόσμο είναι και λιγότερο αποδοτικό.

Όπως ανέφερε «νομίζω ότι ο κόσμος δεν εφαρμόζει το lockdown γιατί χρειάζεται να έχει βαλβίδες ανακούφισης – εκτόνωσης, χρησιμοποιεί λοιπόν καταχρηστικά τα sms και πρέπει να του δώσουμε εναλλακτικές που να είναι λιγότερο επικίνδυνες».

Στο πλαίσιο αυτό ανέφερε πως αν ανοίξουμε το λιανεμπόριο στις μικρές μόνο επιχειρήσεις δεν θα υπάρχει συνωστισμός και θα είναι πιο ασφαλές από το να πηγαίνουμε στους φίλους κρυφά.

«Στην πλατεία γύρω από ένα παγκάκι υπάρχουν 20-25 άνθρωποι με κατεβασμένες τις μάσκες να πίνουν καφέ και οι μισοί να καπνίζουν. Δεν θα ήταν πιο ασφαλείς αν κάπνιζαν και καθόντουσαν 4 -4 στα τραπεζάκια μιας καφετέριας;», διερωτήθηκε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Survivor Spoiler 13/3: «Βόμβα» με αποχώρηση Καλλίδη - Παίρνει τη θέση του ο Τριαντάφυλλος;