ΕΛΛΑΔΑ

Κοντογεώργης στο Newsbomb.gr: Το Μάιο το πρώτο τείχος ανοσίας -Πότε εμβολιάζονται οι ευπαθείς ομάδες

Κοντογεώργης στο Newsbomb.gr: Το Μάιο το πρώτο τείχος ανοσίας -Πότε εμβολιάζονται οι ευπαθείς ομάδες

Εμβόλιο κορονοϊού: Μέσα στον Απρίλιο θα γίνουν όσοι εμβολιασμοί έγιναν όλο το πρώτο τρίμηνο του έτους, δήλωσε στο Newsbomb.gr ο γενικός γραμματέας Συντονισμού, Θανάσης Κοντογεώργης, επισημαίνοντας παράλληλα πως μέχρι τις αρχές Μαΐου θα έχουν εμβολιαστεί οι πολίτες άνω των 60 ετών και όσοι πάσχουν από σοβαρές ασθένειες.

«Καθώς οι εμβολιασμοί προχωρούν, θεωρούμε πως το πρώτο σημαντικό τείχος ανοσίας θα έχει χτιστεί το Μάιο», σημείωσε.

Επίσης ο κ. Κοντογεώργης ανέφερε ότι τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί πώς θα πιστοποιούνται τα άτομα με σοβαρές ασθένειες που θα ακολουθήσουν στη σειρά των εμβολιασμών, επισημαίνοντας ότι η ήδη η σχετική λίστα έχει καταρτιστεί μέσω της άυλης συνταγογράφησης και τον ΗΔΙΚΑ.

Σημειώνεται πως αύριο ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους θα ανακοινώσει το πότε θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί των ευπαθών ομάδων και πώς θα μπορεί κάποιος να μπει στη λίστα αν δεν έχει εντοπιστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους.

Πότε θα μπουν στη «μάχη» των εμβολιασμών τα φαρμακεία;

Αναφορικά με το πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις ευπαθείς ομάδες εκτίμησε πως αυτό θα συμβεί το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου, ενώ μέσα στο μήνα θα ανοίξει για τους πολίτες 70-74 και 65-69 ετών.

Αναφορικά με τα φαρμακεία και πότε θα μπουν στη διαδικασία των εμβολίων, ο γενικός γραμματέας Συντονισμού υπογράμμισε στο Newsbomb.gr πως η σχετική διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη, ωστόσο επειδή είναι τεχνικά πολύπλοκη και απαιτείται να ρυθμιστούν διάφοροι παράμετροι, θα χρειαστεί χρόνος, οπότε δεν υπάρχει ακόμα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Σχετικά με τις παρενέργειες των εμβολίων, σημείωσε πως στη χώρα μας έχουν καταγράφει συνολικά έξι σοβαρές παρενέργειες. Ανέφερε επίσης ότι από τους 350.000 πολίτες που έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις, έχουν κολλήσει τον ίο περίπου 250 άτομα, χωρίς να έχουν χρειαστεί νοσηλεία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Μπλόκο» στον Ερντογάν: Η Ελλάδα «σβήνει» τα σχέδια του «σουλτάνου» - Ποιες οι επόμενες κινήσεις