ΕΛΛΑΔΑ

Δερμιτζάκης - Κορονοϊος: Η Ελλάδα ορθώς συνεχίζει να εμβολιάζει με το εμβόλιο της AstraZeneca

Δερμιτζάκης - Κορονοϊος: Η Ελλάδα ορθώς συνεχίζει να εμβολιάζει με το εμβόλιο της AstraZeneca

Εμβόλιο της AstraZeneca: Ανησυχία έχουν προκαλέσει οι εξελίξεις στους εμβολιασμούς αφού αρκετές χώρες ανέστειλαν τη διαδικασία με το εμβόλιο της AstraZeneca.

«Συνεχώς προκύπτουν στοιχεία τα οποία απορρίπτονται μετά» εξήγησε ο καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης. Κάλεσε τον κόσμο να ηρεμήσει αφού οι αριθμοί περιστατικών με παρενέργειες είναι όπως χαρακτηριστικά είπε «πολύ μακριά για να δικαιολογούν ακόμη και την ανησυχία, πόσο μάλλον και την αναστολή των εμβολιασμών».

Ο ΕΜΑ και ο ΠΟΥ, ο οποίος συνεδριάζει σήμερα σχετικά με την ασφάλεια του συγκεκριμένου εμβολίου, είχαν δώσει μια πρώτη εικόνα και άποψη που καθησύχαζε πλήρως, πρόσθεσε ο κ. Δερμιτζάκης στον ΣΚΑΪ. Όπως ανέφερε η δεύτερη εκτίμηση επί του εμβολίου, την οποία καλούνται να κάνουν, δεν μπορεί να δείξει κάτι διαφορετικό.

Επομένως, σύμφωνα με τον καθηγητή, η Ελλάδα ορθώς συνεχίζει να εμβολιάζει με το AstraZeneca αφού ακόμα κι αν θεωρήσουμε ότι υπάρχει έστω μια λίγο μεγαλύτερη πιθανότητα παρενεργειών, οι αριθμοί είναι τόσο μικροί που κυμαίνονται στα επίπεδα των αλλεργικών αντιδράσεων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εμβόλιο AstraZeneca: Συνεδριάζει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών υπό τη σκιά της παγκόσμιας ανησυχίας