ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Παγώνη: Κάλυψη 95% στις ΜΕΘ – Να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί

Κορονοϊός - Παγώνη: Κάλυψη 95% στις ΜΕΘ – Να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Δύσκολη χαρακτήρισε την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Αττική με την πανδημία, η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς, Ματίνα Παγώνη μιλώντας στον Αθήνα 9.84 καθώς – όπως είπε- η κάλυψη στις ΜΕΘ έχει φτάσει στο 95%.

«Υπάρχουν μόνο 13 κρεβάτια για να εφημερεύσουν» τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, λέγοντας ότι μεγάλο πρόβλημα δημιουργούν οι μεταλλάξεις του ιού. «Πρόκειται για στελέχη τα οποία είναι περισσότερο επιθετικά κατά 40% ως προς τη μεταδοτικότητα. Είναι ένας ιός επιθετικός που δύσκολα μπορείς να τον ελέγξεις» πρόσθεσε.

Όσον αφορά τους εμβολιασμούς, υπογράμμισε ότι πρέπει να προχωρήσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται «για να αποκτήσουμε κάποια ανοσία, προκειμένου να ανοίξουμε σιγά σιγά, να κινηθεί η οικονομία και να λειτουργήσει και ο τουρισμός το καλοκαίρι».

Η κ. Παγώνη αναφέρθηκε και στο εμβόλιο της AstraZeneca, λέγοντας ότι είναι λογικό να υπάρχει προβληματισμός με όσα ακούγονται. «Ωστόσο, η δική μας Επιτροπή Εμβολιασμού είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Θα περιμένουμε να συνεδριάσει πάλι σήμερα η Επιτροπή. Να αναφέρουμε όμως ότι οι χώρες σταμάτησαν προληπτικά τους εμβολιασμούς με το συγκεκριμένο εμβόλιο» τόνισε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εμβόλιο AstraZeneca - Κικίλιας: Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες του ΕΜΑ - Όποιος έχει ραντεβού να πάει