ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Σε ποιες περιοχές της Αττικής γίνονται σήμερα rapid test από τον ΕΟΔΥ

Κορονοϊός: Σε ποιες περιοχές της Αττικής γίνονται σήμερα rapid test από τον ΕΟΔΥ

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Σε ποιες περιοχές της Αττικής πραγματοποιούνται σήμερα rapid test. Δείτε αναλυτικά τη λίστα του ΕΟΔΥ.

Συνεχίζονται και σήμερα τα δωρεάν rapid tests από τον ΕΟΔΥ σε πέντε περιοχές της Αττικής.

Αναλυτικά οι περιοχές που γίνονται σήμερα τα δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης του αντιγόνου του SARS-CoV-2 για τους πολίτες που ενδιαφέρονται:

  • Καισαριανή
  • Κερατσίνι
  • Μετρό Συντάγματος
  • Ίλιον
  • Χαϊδάρι

Σημειώνεται ότι τα τεστ διενεργούνται μέχρι τις 15:00.

Οι πολίτες που επιθυμούν να κάνουν τεστ οφείλουν να έχουν στείλει γραπτό μήνυμα (SMS) με το κωδικό «1» στο 13033, να γνωρίζουν τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλειας τους (Α.Μ.Κ.Α.) και να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα.

Έκτακτη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων για το lockdown

Εκτάκτως συνεδριάζει την Τετάρτη η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων αναφορικά με την εξέλιξη της επιδημιολογικής κατάστασης με τον κορονοϊό.

Στο «τραπέζι» βρίσκεται και μια ενδεχόμενη σταδιακή άρση του lockdown.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο ΣΚΑΪ, η Επιτροπή αναμένεται να κάνει επαναξιολόγηση των μέτρων, ενώ θα εξετάσει και πού χρειάζονται τροποποιήσεις με βάση το επιδημιολογικό αποτύπωμα που αφήνει κάθε δραστηριότητα.

Την ίδια ώρα, λόγω της κόπωσης των πολιτών από τα παρατεταμένα μέτρα περιορισμού, θα συζητηθεί και η δημιουργία ενός γενικού χρονικού ορίζοντα σταδιακής επανέναρξης κάποιων δραστηριοτήτων.

Τα σενάρια που εξετάζονται είναι το άνοιγμα των κομμωτηρίων και των ινστιτούτων αισθητικής από τις 22 Μαρτίου, το άνοιγμα του λιανεμπορίου με click away από τις 29 Μαρτίου. Ωστόσο, το άνοιγμα των σχολείων μετατίθεται για τις αρχές Απριλίου, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ανακοινώνεται η σταδιακή άρση του lockdown – Συνεδριάζει εκτάκτως η επιτροπή των λοιμωξιολόγων