ΕΛΛΑΔΑ

Δερμιτζάκης για AstraZeneca: «Πολιτικής φύσεως η φασαρία», δεν έχει να κάνει με το ίδιο το εμβόλιο

Δερμιτζάκης για AstraZeneca: «Πολιτικής φύσεως η φασαρία», δεν έχει  να κάνει με το ίδιο το εμβόλιο

Πρότεινε στους πολίτες που έχουν προγραμματίσει εμβολιασμό τους να προχωρήσουν σε αυτόν χωρίς επιφυλάξεις και φόβο

Το εμβόλιο της AstraZeneca είναι ασφαλές ανέφερε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ ο καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης.

Ο καθηγητής ανέφερε ότι το θέμα που έχει ξεσπάσει με το εμβόλιο της εν λόγω εταιρείας έχει περισσότερο πολιτικά χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για «φασαρία πολιτικής φύσεως» και δεν έχει να κάνει με το ίδιο το εμβόλιο.

Αναφορικά με την αναστολή της χορήγησης του εμβολίου που έγινε σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες ο κ. Δερμιτζάκης χαρακτήρισε αυτή τη κίνηση υπερβολική, ενώ πρότεινε στους πολίτες που έχουν προγραμματίσει εμβολιασμό τις τελευταίες ημέρες να προχωρήσουν σε αυτόν χωρίς επιφυλάξεις και φόβο.

Για τα μέτρα του lockdown που βρίσκονται σε ισχύ ο κ. Δερμιτζάκης, ανέφερε ότι δεν αποδίδουν καθώς τα κρούσματα συνεχίζουν να έχουν αυξητικές τάσεις, τονίζοντας ότι υπάρχει πιθανότητα να δούμε μέχρι τον Απρίλιο 4.000 ή ακόμα και 5.000 κρούσματα.

Τέλος ο καθηγητής πρότεινε ένα μερικό άνοιγμα της αγοράς ώστε να διοχετευθεί αυτός ο συνωστισμός σε χώρους που θα λειτουργούν με κανόνες και θα ελέγχονται περισσότερο, αλλά και αυτό έχει το ρίσκο του, σημείωσε. Πάντως υπογράμμισε πως κάθε νέο lockdown είναι λιγότερο αποδοτικό από το προηγούμενο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ανακοινώνεται η σταδιακή άρση του lockdown – Συνεδριάζει εκτάκτως η επιτροπή των λοιμωξιολόγων