ΕΛΛΑΔΑ

Τα παράπονα της Εκκλησίας εξέφρασε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Τα παράπονα της Εκκλησίας εξέφρασε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Την ανάγκη συνεργασίας και συνένωσης δυνάμεων για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε μια εποχή κρίσης και κοινωνικών προβλημάτων, τόνισε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο υπουργείο Παιδείας.

Μάλιστα, στη συνάντηση με θέμα «Πολιτεία και Εκκλησία: σχέσεις συνεργασίας σε μία εποχής κρίσης» παρέστη και ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, ο οποίος με τη σειρά του εξέφρασε τα παράπονα της Εκκλησίας για πτυχές της συνολικής κυβερνητικής πολιτικής.

Η κ. Διαμαντοπούλου υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, τη συμβολική αξία της «σημερινής συνεργασίας με ιερείς που συμμετείχαν με ενδιαφέρουσες προτάσεις». Παράλληλα, εξήρε τη στάση του αρχιεπισκόπου που, όπως είπε, υποστηρίζει τη συνεργασία Πολιτείας -Εκκλησίας.

«Η Εκκλησία διατηρεί την κοινωνική συνοχή του Έθνους»

Για μια Εκκλησία που με το κοινωνικό της έργο «διασώζει τον κοινωνικό ιστός και διατηρεί την κοινωνική συνοχή του έθνους» έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Κώστας Αρβανιτόπουλος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

Την ίδια ώρα τόνισε πως ανέκαθεν η Ορθόδοξη Εκκλησία σε καιρούς χαλεπούς αποτέλεσε την κιβωτό της διάσωσης του Ελληνισμού.

Από την μεριά της η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, τόνισε την ανάγκη επέκτασης της αγαστής συνεργασίας Πολιτείας-Εκκλησίας, όχι μόνο σε κεντρικό, άλλα πρωτίστως σε τοπικό επίπεδο, μέσω των δικτύων σχολείων και Εκκλησίας, με σκοπό την ενίσχυση των μαθητών και των οικογενειών τους.

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία Εκκλησίας - Πολιτείας «επ' ωφελεία του ανθρώπου αλλά και της κοινωνίας εν γένει, συνεργασία που γίνεται ακόμη πιο επιτακτική σε μια εξαιρετικά κρίσιμη για τον τόπο περίοδο». Ο αρχιεπίσκοπος δήλωσε μεν ικανοποιημένος από τη συνεργασία του με το υπουργείο Παιδείας, αλλά τόνισε την απογοήτευσή του από τη συνεργασία του με άλλα υπουργεία τα οποία αντιμετωπίζουν την Εκκλησία, όπως είπε, ως «οργανισμό βήτα και γάμα κατηγορίας». Μάλιστα έκανε λόγο για «απίστευτη γραφειοκρατία και ασυνεννοησία ανάμεσα στις πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων και τις διοικητικές τους δομές».