ΕΛΛΑΔΑ

Σεξουαλική κακοποίηση στην κολύμβηση: Τα χυδαία «δολώματα» για την κακοποίηση των 10χρονων κοριτσιών

Σεξουαλική κακοποίηση στην κολύμβηση: Τα χυδαία «δολώματα» για την κακοποίηση των 10χρονων κοριτσιών

Σοκ εξακολουθούν να προκαλούν οι αποκαλύψεις για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης δύο 10χρονων κοριτσιών από παράγοντα της κολύμβησης.

Δράστης ένας 74χρονος σήμερα συνταξιούχος ηλεκτρολόγος ο οποίος ήταν ιδρυτικό μέλος κολυμβητικής ομάδας δήμου της Δυτικής Αττικής και βοηθός οργάνωσης προπονήσεων.

Η αρρωστημένη δράση του αποκαλύφθηκε πριν από μερικές ημέρες όταν τα δύοκορίτσια, ηλικίας 17 ετών σήμερα, υπέβαλαν καταγγελίες στην αστυνομία για την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστησαν για δύο χρόνια – από το 2013 έως το 2015 – από τον παράγοντα.

Όπως είπαν, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, στους αστυνομικούς ο 74χρονος, ο οποίος μετά τη σύλληψή του και την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος, χρησιμοποιούσε άθλια προσχήματα για να τις προσελκύσει σπίτι του όπως, για παράδειγμα, για να δώσει μια αποτριχωτική κρέμα ή αναλύοντας τη χρήση προφυλακτικών.

«Τον γνωρίζουμε από τότε που ιδρύθηκε ο σύλλογος, 50 χρόνια τώρα, και πραγματικά, αν ισχύουν όλα όσα λέγονται, είμαστε απίστευτα σοκαρισμένοι, έχουμε πέσει από τα σύννεφα και λίγα λέω» δηλώνει ένα από τα ιδρυτικά μέλη του κολυμβητικού συλλόγου.

Ο κατηγορούμενος είχε κερδίσει αρχικά την εμπιστοσύνη των θυμάτων του αλλά και των γονιών τους.

«Οι αποτρόπαιες πράξεις έγιναν στο αυτοκίνητό του και στο σπίτι του. Συνήθιζε να βάζει στην τηλεόραση ταινίες πορνό και στη συνέχεια να κακοποιεί τα κορίτσια. Παράλληλα, φρόντιζε να έχει το προφίλ του ανθρώπου της διπλανής πόρτας και να είναι ευγενικός με τους γονείς. Όλοι νόμιζαν ότι λειτουργεί για το καλό του Αθλητικού Ομίλου και των αθλητών», εξηγεί πηγή από την ΕΛ.ΑΣ στο Newsbomb.gr.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η έρευνα δεν έχει κλείσει, καθώς διερευνάται εάν ο συλληφθείς είχε εμπλοκή και σε άλλες υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Όπως εξηγούν οι ίδιες πηγές, ο 74χρονος για περισσότερο από 10 χρόνια ήταν μέλος Κολυμβητικού Ομίλου της δυτικής Αττικής και ερχόταν σε επαφή καθημερινά με παιδιά.
Ο 74χρονος φέρεται να είχε καλέσει στο σπίτι του τις δύο 10χρονες τότε ανήλικες για να δουν μαζί ταινίες με πορνογραφικό περιεχόμενο.

Η φρίκη που έζησαν τα δύο κορίτσια έμεινε στο σκοτάδι για εφτά ολόκληρα χρόνια. Φαίνεται, όπως εξηγούν αστυνομικές πηγές, ότι το κύμα αποκαλύψεων (που ξεκίνησε ύστερα από τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου) συνέβαλε καθοριστικά ούτως ώστε οι δύο 17χρονες σήμερα κοπέλες να πάρουν την απόφαση και να μιλήσουν στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων.

Η σύλληψη του 74χρονου έγινε πριν από μία εβδομάδα στο σπίτι του. Οι αστυνομικοί είχαν διαβιβάσει ήδη στη Δικαιοσύνη το προανακριτικό υλικό και ακολούθως πήραν στα χέρια τους το ένταλμα σύλληψης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Όλα κρέμονται σε μια κλωστή! Η... Μεγάλη Παρασκευή των αποφάσεων - Άρση μέτρων ή παράταση;