ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown: Τι αλλάζει για το ψάρεμα - Σε ποιες περιοχές επιτρέπεται από 20/03

Lockdown: Τι αλλάζει για το ψάρεμα - Σε ποιες περιοχές επιτρέπεται από 20/03

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Αλλαγές σε κάποια από τα υφιστάμενα περιοριστικά μέτρα, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα.

Διευκρινίσεις όσον αφορά την ερασιτεχνική αλιεία έκανε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, στην επίσημη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι επιτρέπεται η ερασιτεχνική αλιεία μόνο εντός του δήμου κατοικίας των πολιτών, από την παραλία και με αλιευτικό σκάφος μέχρι 8 μέτρα. Οι πολίτες θα μπορούν να μετακινηθούν στέλνοντας των κωδικό 6 στο sms 13033.

Η αλλαγή στο ωράριο της επιτρεπόμενης κίνησης των πολιτών θα ξεκινήσει από το Σάββατο (20.03), ενώ το άνοιγμα των κομμωτηρίων θα γίνει από τη Δευτέρα (22.03). Αναλυτικά τι ανακοινώθηκε:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας ενιαία για όλη την επικράτεια, από τις 21:00 ως τις 05:00 από το Σάββατο 20 Μαρτίου
  • Επαναλειτουργία κομμωτηρίων με αυστηρά πρωτόκολλα από τη Δευτέρα 22 Μαρτίου
  • Επαναλειτουργία Αρχαιολογικών Χώρων με υποχρεωτική μάσκα και μέχρι τρία άτομα, εκτός αν πρόκειται για οικογένειας, με χρήση του SMS 6 και με τα πόδια χωρίς τη χρήση οχήματος.
  • Επαναλειτουργία Δημόσιων Πάρκων μέχρι τρία άτομα, με υποχρεωτική μάσκα, με χρήση του SMS 6 και με τα πόδια χωρίς τη χρήση οχήματος.
  • Τέλεση λειτουργίας στον Καθεδρικό Ναό κάθε δήμο, με έναν πιστό ανά 25 τ.μ. και με όριο τους 20 πιστούς. Υποχρεωτική η χρήση μάσκας και υποχρεωτικά τεστ σε ιερείς και ψάλτες με ευθύνη της Μητρόπολης, για τις τρεις ακόλουθες γιορτές: Κυριακή Της Ορθοδοξίας, Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, Β’ Χαιρετισμοί
  • Επιτρέπεται το ερασιτεχνικό ψάρεμα, με μικρό σκάφος ή από την ακτή, σε παραθαλάσσιους δήμους με τη χρήση του κωδικού 6 και με το Ε9 που αποδεικνύει τον τόπο κατοικίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 2.785 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 64 θάνατοι σε 24 ώρες, 649 οι διασωληνωμένοι