ΕΛΛΑΔΑ

Ένταση στην Ευκαρπία για την κατασκευή του ΣΜΑ

Ένταση στην Ευκαρπία για την κατασκευή του ΣΜΑ

Σε πεδίο μάχης μετετράπη και πάλι σήμερα το πρωί ο χώρος όπου εκτελούνται οι εργασίες για την κατασκευή του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ), στην περιοχή της Ευκαρπίας στη Θεσσαλονίκη.

Κάτοικοι και φορείς της Δυτικής Θεσσαλονίκης έχουν καταλάβει το χώρο εδώ και 36 μέρες εμποδίζοντας τον εργολάβο να πραγματοποιήσει οποιαδήποτε εργασία.

Σήμερα το πρωί η εταιρία ξεκίνησε και πάλι τις εργασίες παρουσία αστυνομικής δύναμης.

Οι κάτοικοι που ενημερώθηκαν για την κίνηση της εταιρίας, συγκεντρώθηκαν άμεσα στο χώρο του ΣΜΑ και σταμάτησαν για μία ακόμη φορά τα έργα.

«Επιχειρούν να εκτελέσουν ένα έργο που σημαίνει την πλήρη περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής της Ευκαρπίας, ενώ εκκρεμούν δύο αιτήσεις ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας, μία αίτηση ακύρωσης στο διοικητικό εφετείο και μία αίτηση αναστολής στο ίδιο δικαστήριο», δήλωσε στο ΑΜΠΕ το μέλος του Δικτύου Φορέων και Συλλόγων Δυτικής Θεσσαλονίκης κατά της κατασκευής του ΣΜΑ, Μιχάλης Σπάσος.

Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και αύριο, Παρασκευή, στις 2:30 το μεσημέρι, με κατάληψη της περιφερειακής οδού στο ύψος της Ευκαρπίας.