ΕΛΛΑΔΑ

Δήμαρχος Λοκρών στο Newsbomb.gr για τη Μαλεσίνα: Θα έχουμε και άλλους νεκρούς, σοβαρή η κατάσταση

Δήμαρχος Λοκρών στο Newsbomb.gr για τη Μαλεσίνα: Θα έχουμε και άλλους νεκρούς, σοβαρή η κατάσταση

Για την θλιβερή κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες ώρες στην Μαλεσίνα, με τον κορονοϊό να αφαιρεί καθημερινά ανθρώπινες ζωές, μίλησε ο δήμαρχος Θανάσης Ζεκεντές, στο Newsbomb.gr.

Η Μαλεσίνα στη Φθιώτιδα παραμένει σε αγωνία καθώς έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 10 θάνατοι από κορονοϊό τις τελευταίες 18 ημέρες με τον «κόκκινο συναγερμό» να έχει σημάνει από τα τέλη Φεβρουαρίου.

Ο πρώτος νεκρός κατεγράφη στις 3 Μαρτίου και ήταν ένας άνδρας ηλικίας 84 ετών. Εντός των επόμενων ημερών κατεγράφησαν και άλλοι θάνατοι, μεταξύ των οποίων ένας 38χρονος πατέρας.

Τα ξημερώματα της Κυριακής (21/03) πέθανε και ένας 44χρονος, επίσης πατέρας, ο οποίος δεν είχε υποκείμενο νόσημα.

Ο δήμαρχος Θανάσης Ζεκεντές, μίλησε στο Newsbomb.gr, για το πώς ξεκίνησε η διασπορά των κρουσμάτων στην περιοχή, αλλά και για το πώς είναι η κατάσταση σήμερα.

«Τα πρώτα εννέα κρούσματα εμφανίστηκαν στην περιοχή, στις 22 Φεβρουαρίου. Ζήτησα άμεσα από τον υπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, να ληφθούν επιπλέον μέτρα στις 26 Φεβρουαρίου. Μετά από λίγες ημέρες η κατάσταση είχε βγει εκτός ελέγχου η περιοχή μπήκε στο βαθύ κόκκινο, είχαμε φτάσει τα 200 κρούσματα», ανέφερε.

Ο δήμαρχος Λοκρών δήλωσε χαρακτηριστικά πως, η κατάσταση στο νοσοκομείο της Λαμίας ήταν δραματική, «το νοσοκομείο της Λαμίας γέμισε ασφυκτικά, όλοι αυτοί που έχασαν την ζωή τους, νοσηλευόντουσαν στο νοσοκομείο».

Σε ερώτηση, πώς έφτασε η περιοχή σε αυτό το σημείο ο κ. Ζεκεντές δήλωσε, «αν τα μέτρα είχαν τηρηθεί από όλους μας δεν θα είχαμε φτάσει σε αυτό το σημείο. Αυτή την στιγμή ο δήμος μας, καταγράφει συνολικά δώδεκα θανατούς, οι δέκα είναι στην Μαλεσίνα και οι δύο στο Καλαπόδι. Η επιδημιολογική κατάσταση παρουσιάζει βελτίωση στην περιοχή τα κρούσματα έχουν μειωθεί, ωστόσο περιμένουμε και άλλες απώλειες, καθώς η κατάσταση στο νοσοκομείο της Λαμίας παραμένει σοβαρή, με 64 ανθρώπους να βρίσκονται στην εντατική».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»: Η εφιαλτική εφημερία και η φωτογραφία με τα ασθενοφόρα που σόκαρε