ΕΛΛΑΔΑ

Εμβόλιο: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 70 - 74 - Ποιες κατηγορίες ακολουθούν

Εμβόλιο: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 70 - 74 - Ποιες κατηγορίες ακολουθούν

Εμβόλιο κορονοϊού: Η εμβολιαστική δυνατότητα των πολιτών αναμένεται να αυξηθεί από την 1η Απριλίου, με δυο ακόμα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα στο Ελληνικό και στο Περιστέρι.

Μέχρι αυτή την ώρα η Ελλάδα έχει πραγματοποιήσει πάνω από ένα εκατομμύριο εμβολιασμούς και συγκεκριμένα 1.496.000, τόνισε κατά την σημερινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας ο Μάριος Θεμιστοκλέους, ο οποίος συμπλήρωσε ότι μόνο σήμερα πραγματοποιήθηκαν 29.000.

Ο ίδιος γνωστοποίησε ότι στις 26 Μαρτίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τις ηλικιακές ομάδες 70 έως 74, ενώ στις αρχές Απριλίου αν όλα πάνε σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα πραγματοποιηθεί ο εμβολιασμός για τις ηλικίες 65-69.

Παράλληλα από την Τετάρτη 31 Μαρτίου, θα ενεργοποιηθεί και η αίτηση για τους πολίτες που ανήκουν στην ομάδα Α με υποκείμενα νοσήματα. Στις σπάνιες περιπτώσεις ο γιατρός θα μπορεί να υποβάλει αίτηση. Αν ο πολίτης πληροί τις προϋποθέσεις θα ενημερώνεται μέσω του συστήματος ανά βδομάδα.

Ο κ. Θεμιστοκλέους υπενθύμισε ότι στις 19 Μαρτίου άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για την ομάδα ατόμων με υποκείμενα νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου και ήδη έχουν κλειστεί 100.000 ραντεβού. Σήμερα ξεκίνησε ο εμβολιασμός των μεταμοσχευμένων, των ατόμων που υποβάλλονται σε περιτοναϊκή κάθαρση και των αιμοκαθαιρόμενων στα νοσοκομεία ή τις κλινικές που έχουν σχέση με τις θεραπείες τους και αναμένεται να ολοκληρωθεί αρχές Μαρτίου.

Η εμβολιαστική δυνατότητα των πολιτών αναμένεται να αυξηθεί από την 1η Απριλίου, με δυο ακόμα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα στο Ελληνικό και στο Περιστέρι, ενώ αναμένονται νέες παρτίδες από τα εμβόλια από τις εταιρείες Phizer, AstraZeneca και Moderna, με 1,2 εκατ., 450.000 και 100.000 δόσεις αντίστοιχα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 1.707 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 69 θάνατοι σε 24 ώρες, 681 οι διασωληνωμένοι