ΕΛΛΑΔΑ

25η Μαρτίου: Τεράστιο πανό για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης

25η Μαρτίου: Τεράστιο πανό για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Ένα τεράστιο πανό αναρτήθηκε το πρωί της Τρίτης (23/04) στην πρόσοψη του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης, με αφορμή τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση και την απελευθέρωση του έθνους μας από τον τουρκικό ζυγό.

Στο συγκεκριμένο πανό αναγράφεται η φράση του γνωστού συγγραφέα και επαναστάτη, Ρήγα Φεραίου: «Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά», ενώ συμβολικά μέσα από τις χρονολογίες 1821 έως σήμερα σχηματίζεται ένας σταυρός.

Μάλιστα, στους ιστούς του δημαρχείου έχουν τοποθετηθεί δύο σημαίες. Πρόκειται για τη Σημαία των Κολοκοτρωναίων και τη σημαία που απεικονίζει τον αγωνιστή και μέλος της Φιλικής Εταιρίας κατά την επανάσταση του 1821, Εμμανουήλ Παππά.

Ζέρβας: Τιμούμε όλους αυτούς που αγωνίστηκαν

«Ο Ρήγας Φεραίος είχε δώσει τη σπίθα: "Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά" η σπίθα αυτή όπου υπήρχε ελληνισμός άναψε κι έγινε μια μεγάλη φωτιά, μια φωτιά ελευθερίας που προκάλεσε παντού στον κόσμο στην αρχή μια απορία, μετά ένα δέος και στο τέλος ένα σεβασμό. Πέρασαν 200 χρόνια από τότε που η χώρα μας ξεκίνησε τον αγώνα για την ελευθερία. 200 χρόνια δημιουργίας, 200 χρόνια με δυσκολίες αλλά 200 χρόνια με επιτυχίες. Τιμούμε σήμερα όλους αυτούς που αγωνίστηκαν αυτά τα χρόνια για να δημιουργήσουν την Ελλάδα μας και να φτάσουμε εδώ που βρισκόμαστε σήμερα. Στη σκέψη όλων αυτών μπροστά σε κάθε δυσκολία μένουμε ενωμένοι, μένουμε αποφασισμένοι να φανούμε αντάξιοι αυτών των ανθρώπων των αξιών Ελλήνων που φέραν τη πατρίδα μας σε αυτό το σημείο. Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες», δήλωσε ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, όπως μεταδίδει το thestival.gr.

Δείτε φωτογραφίες στη Gallery:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χαμός on air στον ΣΚΑΪ: Ο Λουράντος έδιωξε το συνεργείο από το φαρμακείο του