ΕΛΛΑΔΑ

Ένοπλος κρατά ομήρους στην Κομοτηνή- Τρεις τραυματίες

Ένοπλος κρατά ομήρους στην Κομοτηνή- Τρεις τραυματίες

Δεν έχει τέλος το πολύωρο θρίλερ που εξελίσσεται στην Κομοτηνή.

Ο 52χρονος ένοπλος βρίσκεται υπό την επήρεια αλκοόλ και χαπιών ενώ οι διαπραγματεύσεις των αστυνομικών αρχών βρίσκονται ήδη σε κρίσιμο σημείο.

Οι διαπραγματευτές έχουν συνεχή επικοινωνία με τον δράστη, μέσω κινητού τηλεφώνου, προκειμένου να τον πείσουν να παραδοθεί και να απελευθερώσει τους δύο οδηγούς της εταιρίας.

Ο 52χρονος Γιώργος Μανίκας, εισέβαλε λίγο μετά τη 13:00 στο εργοστάσιο πλαστικών κάδων στη Βιομηχανική Ζώνη Κομοτηνής κραδαίνοντας μια καραμπίνα. Ο ένοπλος είναι ο απολυθείς εργαζόμενος από πέρυσι τον Σεπτέμβριο, ο οποίος πήγε να ζητήσει δεδουλευμένα κάποιων μηνών και να διεκδικήσει εκ νέου την εργασία του.

Πριν από λίγο ο 52χρονος ζήτησε και έλαβε από την ομάδα των διαπραγματευτών φάρμακα, ψυχογενούς χαρακτήρα, στο πλαίσιο αγωγής που λαμβάνει.

Πυροόλησε εν ψυχρώ

Κατά την είσοδό του στο κτίριο, έστρεψε το όπλο προς δυο άτομα τα οποία και πυροβόλησε.

Αρχικά ο πρώην απολυμένος κρατούσε ως ομήρους τρία άτομα αλλά λίγη ώρα αργότερα ελευθέρωσε τον έναν.

Πριν από λίγη ώρα, με συντονισμένη επιχείρηση της αστυνομίας απελευθερώθηκαν και δύο εργαζόμενες, που είχαν κρυφθεί σε αποθηκευτικό χώρο του εργοστασίου.

Ο δράστης είναι πατέρας δύο κοριτσιών και έχει κάνει δύο γάμους.

xronos

Στο σημείο βρίσκεται ισχυρή δύναμη της αστυνομίας, εισαγγελέας, δυνάμεις των ΕΚΑΜ, ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και διαπραγματευτές της ΕΛ.ΑΣ. Η περιοχή έχει αποκλειστεί ενώ ο δράστης απειλεί να αυτοκτονήσει λέγοντας ότι βρίσκεται σε αδιέξοδο.

Αλκοόλ και ψυχοφάρμακα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τα πυρά δέχτηκε ο μεγαλομέτοχος της βιομηχανίας κατασκευής κάδων απορριμμάτων στην ΒΙΠΕ Κομοτηνής Helesi, Αθανάσιος Αδριανόπουλος και άλλοι δυο εργαζόμενοι. Ο άτυχος άντρας δέχτηκε πυροβολισμό εξ επαφής από τη καραμπίνα του δράστη.

04-Sakis_Andrianolpoulos

Καλά στην υγεία του είναι ο μεγαλομέτοχος της εταιρείας, Αθανάσιος Αδριανόπουλος

Οι τραυματίες είναι καλά στην υγεία τους. Συνολικά διακομίστηκαν τρία άτομα στο νοσοκομείο, εκ των οποίων το ένα αποχώρησε, αφού πρώτα έλαβε τις πρώτες βοήθειες.

Ο ένας εκ των τραυματιών, 30χρονος Βουλγαρικής καταγωγής, ο οποίος έφερε τραύματα από κυνηγετικό όπλο στη μεσότητα των μηρών, χειρουργήθηκε και νοσηλεύεται σε απλό θάλαμο της ορθοπεδικής κλινικής.

Ελαφρά τραύματα από κυνηγετικό όπλο, στην τραχηλική χώρα και το αριστερό αντιβράχιο, έφερε και ο δεύτερος τραυματίας, ένας μεσήλικας, ο οποίος νοσηλεύεται στη χειρουργική κλινική του Σισμανόγλειου.

xronoskomotini

Σύμφωνα με το xronos.gr, ο ένοπλος ζήτησε από τον διαπραγματευτή να πιει … ρακί ενώ παραδέχτηκε ότι έκανε χρήση ψυχοφαρμάκων.

helesi

«Ασταθή ανάρμοστη και παραβατική η συμπεριφορά του»

Διαβάστε την ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία Helesi, στην οποία εργαζόταν ο 52χρονος, για το σοβαρό αυτό περιστατικό:

«Σήμερα περί ώραν 13:00 ο Μανίκας Δημήτριος, ετών 52, εισέβαλλε ένοπλος με κυνηγετική καραμπίνα, στο εργοστάσιο της εταιρείας Helesi ΑΕ στην ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής.

Εισήλθε στο γραφείο του Διευθύνοντα Συμβούλου, Αθανασίου Ανδριανόπουλου, ετών 51 και πυροβόλησε τραυματίζοντας τον υπάλληλο Εμίλ Ίλεν Μαρίνοφ, ετών 30, στα πόδια και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, στο λαιμό στο χέρι και στα πλευρά.

Αιμόφυρτος ο δεύτερος προσπάθησε να διαφύγει, ο δράστης τον καταδίωξε, αλλά η παρέμβαση άλλων εργαζομένων επέτρεψε την σωτήρια διαφυγή του υπαλλήλου αλλά και του καταδιωκόμενου.

Στη συνέχεια ο δράστης με την απειλή του όπλου έθεσε σε ομηρία δύο άλλους εργαζομένους και ‘οχυρώθηκε’ στο γραφείο της διοίκησης. Η κατάσταση της ομηρίας ευρίσκεται σε εξέλιξη.

Επί τόπου επιχειρούν ειδικοί διαπραγματευτές και αστυνομικές δυνάμεις για την απελευθέρωση των ομήρων.Οι τραυματισθέντες νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής εκτός κινδύνου, ενώ όμηροι παραμένουν οι εργαζόμενοι Γκριτσέλης Δημήτριος, ετών 64 και Διγγάρης Θεοφάνης, ετών 51.

Ο δράστης, εργαζόταν ως υπάλληλος γραφείου στις εγκαταστάσεις της Κομοτηνής από 20.07.2000 έως την απόλυση του, την 31.08.2011, καθόσον επί μακρόν επεδείκνυε ασταθή ανάρμοστη και παραβατική συμπεριφορά στο χώρο εργασίας».

Η ομηρία κάνει το γύρω του κόσμου

Η σοβαρή αυτή υπόθεση απασχολεί και τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης με συνεχή ρεπορτάζ. Το Βρετανικό δίκτυο BBC, ενδεικτικά, αναφέρεται εκτενώς στο θρίλερ της ομηρίας με τον 52χρονο άνεργο.

bbc

Πηγή φωτό: xronos.gr, piazzadelpopolo.blogspot.com

Πηγή βίντεο: thrakitoday.com

Διαβάστε ακόμη:

Ο οπλοφόρος ζητά 30.000 για να αφήσει τους ομήρους