ΕΛΛΑΔΑ

Επέτειος 25ης Μαρτίου: Αυτό είναι το μενού που θα απολαύσουν στο Προεδρικό Μέγαρο

Επέτειος 25ης Μαρτίου: Αυτό είναι το μενού που θα απολαύσουν στο Προεδρικό Μέγαρο

Ένα δείπνο που πραγματικά μυρίζει Ελλάδα.

Την υπογραφή του διεθνούς φήμης σεφ, Λευτέρη Λαζάρου θα έχει το μενού που θα απολαύσουν οι ξένοι ηγέτες και οι υψηλοί προσκεκλημένοι που θα βρεθούν το βράδυ της Τετάρτης στο Προεδρικό Μέγαρο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821.

Ο πρίγκιπας Κάρολος της Αγγλίας με τη σύντροφό του, Καμίλα, Δούκισσα της Κορνουάλης, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Μιχαήλ Μισούστιν, η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, Φλοράνς Παρλί και φυσικά η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Χώρας μας, θα απολαύσουν ένα εκπληκτικό μενού στο οποίο κυριαρχούν οι γεύσεις της θάλασσας.

Πρώτο πιάτο θα είναι ένα μπισκότο ζυμωμένο με μελάνι σουπιάς, κρέμα λευκού ταραμά και αυγά ψαριού. Θα ακολουθήσει η σούπα, που θα είναι κακαβιά με πεσκανδρίτσα από την Εύβοια με σέλινο, μυρώνια, καυκαλήθρες και λάδι Καλαμάτας.

Το δεύτερο πιάτο θα είναι ένας κιμάς γαρίδας σε ζωμό θαλασσινών, τυλιγμένος σε φύλλο λάχανου αρωματισμένος με κιτρινόριζα και κρόκο Κοζάνης.

Στην συνέχεια οι καλεσμένοι θα γευτούν φιλέτο χριστόψαρου με πουρέ από χειμωνιάτικες ρίζες και τοματίνια Κρήτης.

Το επιδόρπιο, με προϊόντα της ελληνικής γης αφού θα έχει λευκή σοκολάτα και μαστίχα Χίου και κρέμα αρωματισμένη με μπαχαρικά με φιστίκια Αιγίνης.

Τα κρασιά θα είναι λευκά, από τον ελληνικό αμπελώνα.

Το δείπνο θα κλείσει με γλυκό κόκκινο «Αποσπερίτη» από την Οινοποιητική Λειψών ένα δυσεύρετο κρασί.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Διπλό «μαύρο» ρεκόρ - 3.586 νέες μολύνσεις, 699 διασωληνωμένοι και 51 θάνατοι