ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Εφιαλτική νύχτα στα νοσοκομεία - «Έμφραγμα» στο Λαϊκό

Κορονοϊός - Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Εφιαλτική νύχτα στα νοσοκομεία - «Έμφραγμα» στο Λαϊκό

Κορονοϊός: Ακόμη μία δύσκολη νύχτα έζησαν γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία της χώρας, με αυτά της Αθήνας να «λυγίζουν» από τις εισαγωγές ασθενών Covid-19. Μόνο την Τρίτη ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 699 διασωληνωμένους στην επικράτεια, «μαύρο» ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας.

Την ίδια ώρα οι επιστήμονες «κρούουν» των κώδωνα του κινδύνου και προειδοποιούν για νέα δραματική αύξηση τόσο σε κρούσματα όσο και σε διασωληνωμένους.

Μάλιστα, χθες η καθηγήτρια Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας, κυρία Ελένη Γιαμαρέλλου, μιλώντας στο Newsbomb.gr ανέφερε πως «την επόμενη εβδομάδα όπως όλα δείχνουν τα κρούσματα σε ημερήσια βάση θα αυξάνονται. Ελπίζω να διαψευσθούμε όμως πρέπει να ήμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί».

«Έμφραγμα» στο Λαϊκό

Η χθεσινή εφημερία στο Λαϊκό Νοσοκομείο ήταν εξαιρετικά δύσκολη, με τις εισαγωγές να συνεχίζονται μέχρι τις πρώτες πρωινές και το νοσοκομείο να φτάνει και να ξεπερνά τα όριά του.

«Εξαιρετικά δύσκολη ήταν η χθεσινή εφημερία. Ξεκινήσαμε με 25 απλές κλίνες ελεύθερες, τα κενά κρεβάτια υπερκαλύφθηκαν γρήγορα», τονίζει στο Newsbomb.gr o προϊστάμενος μονάδας Covid του Λαϊκού, κ. Νίκος Ορφανός.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 7 φορεία με ασθενείς σε οβίδες οξυγόνου μέσα στις κλίνες», προσθέτει στο Newsbomb.gr και συνεχίζει λέγοντας «στις 5 το πρωί είχαν γίνει ήδη 28 εισαγωγές, με την εφημερία να τελειώνει στις 8 το πρωί».

Ξεκαθαρίζει δε ότι η εφημερία δεν σταμάτησε ποτέ, ωστόσο οι εισαγωγές ήταν τόσες πολλές, με τους ασθενείς να έρχονται κατά κύματα. «Η εφημερία συνεχίστηκε κανονικά καθόλη τη διάρκεια της νύχτας, όμως κάποιες στιγμές υπήρξε συσσώρευση ασθενών, με το νοσοκομείο να παθαίνει έμφραγμα», τονίζει στο Newsbomb.gr o κ. Ορφανός.

Δύσκολη νύχτα στα νοσοκομεία

Τέλος, ανέφερε πως στο Λαϊκό παραμένουν 2 διασωληνωμένοι σε απλά κρεβάτια, καθώς δεν υπάρχει κενή ΜΕΘ, «με ό,τι αυτό συνεπάγεται», τονίζει χαρακτηριστικά.

Το προσωπικό των νοσοκομείων είναι πια εξαντλημένο και προσπαθούν με «νύχια και με δόντια» καθημερινά να εξυπηρετήσουν όσο περισσότερους ασθενείς μπορούν.

Πρόεδρος εργαζομένων στο Λαϊκό: Δυο ασθενείς πέθαναν περιμένοντας ΜΕΘ

Μια πολύ σοβαρή καταγγελία έκανε στον Ant1 ο Πρόεδρος των Εργαζομένων στο Λαϊκό για δυο θανάτους ασθενών με κορονοϊό που περίμεναν κρεβάτι σε ΜΕΘ.

«Είχαμε δύο ασθενείς που δεν βρήκαν το πολυπόθητο κρεβάτι και κατέληξαν. Περίμεναν δύο, τρεις μέρες. Είναι δύο περιστατικά του τελευταίου δεκαημέρου», είπε χαρακτηριστικά. «Ελπίδα στη ζωή έχουν οι πάντες. Όμως είμαστε στα όριά μας», τόνισε ακόμα.

Η ανακοίνωση του Λαϊκού

Ανακοίνωση εξέδωσε η διοίκηση του «Λαϊκου» νοσοκομείου, απαντώντας σε δημοσιεύματα που αναφέρουν αναληθώς, όπως υποστηρίζει, ότι το νοσοκομείο σταμάτησε να δέχεται περιστατικά Covid κατά τη διάρκεια της χθεσινής εφημερίας.

Ειδικότερα, η διοίκηση αναφέρει ότι η εφημερία 23-24/03/2021 του ΓΝΑ «ΛΑΪΚΟ», για τη διαχείριση ασθενών Covid, ξεκίνησε με 19 κενές κλίνες σε σύνολο 86 απλών κλινών Covid που διαθέτει το Νοσοκομείο μας, ενώ κατά τη διάρκεια της εφημερίας έγιναν 8 εξιτήρια.

Έγιναν 35 εισαγωγές ασθενών, είτε με επιβεβαιωμένη λοίμωξη Covid, είτε ασθενών για τους οποίους αναμένεται το αποτέλεσμα του μοριακού ελέγχου – και νοσηλεύονται ως «ύποπτα» περιστατικά.

«Ουδέποτε κατέρρευσε και ουδέποτε διακόπηκε η εφημερία και υπήρχε διαρκής παρακολούθηση αυτής. Αναληθώς αναφέρεται ότι στις 21:00 το βράδυ, έκλεισε η εφημερία ή ζητήθηκε προστασία από υποστηρικτικά νοσοκομεία. Άλλωστε, στις 21:00 το βράδυ είχαμε ακόμη 12 κενές κλίνες», τονίζει η διοίκηση του νοσοκομείου.

Όλοι οι ασθενείς, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, νοσηλεύονται στη Μονάδα Covid σε ασφαλείς συνθήκες, υπό την φροντίδα του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού. «Η διασπορά ψευδών ειδήσεων, που αποδομούν και υποβαθμίζουν το τεράστιο έργο και την αυτοθυσία του προσωπικού του Νοσοκομείου μας, δημιουργεί αναστάτωση και φόβο τόσο στους συμπολίτες μας, όσο και στα υγειονομικά στελέχη. Και κάτι τέτοιο, είναι ανεπίτρεπτο στην πρωτοφανή μάχη που δίνουμε με την πανδημία», καταλήγει.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβα» Γιαμαρέλλου στο Newsbomb.gr: Τα κρούσματα θα συνεχίσουν να αυξάνονται – Πώς θα κάνουμε Πάσχα