ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Ολοταχώς για μεγάλη παράταση του σκληρού lockdown - Στο τραπέζι όλα τα σενάρια

Κορονοϊός: Ολοταχώς για μεγάλη παράταση του σκληρού lockdown - Στο τραπέζι όλα τα σενάρια
Intime News

Lockdown: Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας φαίνεται να μην αφήνει περιθώρια για άνοιγμα της οικονομίας και του λιανεμπορίου στις 29 Μαρτίου 

Η δραματική αύξηση των κρουσμάτων, καθώς και η εκτίναξη στους διασωληνωμένους που έχει προκαλέσει ασφυξία στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ειδικότερα στην Αττική, δημιουργεί δεύτερες σκέψεις στην κυβέρνηση αναφορικά με το άνοιγμα της οικονομίας, το οποίο επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο τέλος του Μαρτίου με την επανεκκίνηση του λιανεμπορίου.

Στο τραπέζι των συζητήσεων μεταξύ κυβέρνησης και λοιμωξιολόγων έχει κατατεθεί σύμφωνα με το MEGA εισήγηση «βόμβα» για μια μακρά παράταση του lockdown μέχρι και τις 25 Αρπιλίου.

Η κατάσταση με την πανδημία του κορονοϊού στη χώρα βρίσκεται σε ένα οριακό σημείο και πλέον εξετάζεται το σκληρό λουκέτο στην οικονομία μέχρι και την Μεγάλη Εβδομάδα. Η ενδεχόμενη αυτή μεγάλη παράταση του lockdown αποσκοπεί στο να κρατήσει τους πολίτες όσο το δυνατόν περισσότερο περιορισμένους, ώστε να υπάρξει αποφόρτιση της μεγάλης διασποράς και το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 26 Απριλίου να πραγματοποιηθεί χωρίς περιορισμούς.

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων το πιθανότερο είναι να γίνει -για Γυμνάσια, Λύκεια- μετά το Πάσχα, περίπου στις 10 Μαϊου. Εάν τα δεδομένα το επιτρέψουν, μέχρι εκείνη την ημερομηνία, πρέπει να θεωρείται πιθανό το να επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό. Για τη δύσκολη εξίσωση της εστίασης, αυτή μπορεί να επαναλειτουργήσει στα μέσα Μαΐου και σε εξωτερικούς χώρους.

Την ίδια ώρα οι ειδικοί προειδοποιούν ότι τα κρούσματα δεν αποκλείεται να αυξηθούν, το επόμενο διάστημα, φτάνοντας ακόμα και μια «ανάσα» από τα 4.000, ενώ οι διασωληνωμένοι είναι δεδομένο πλέον ότι θα αυξηθούν λόγω του μεγάλου αριθμού εισαγωγών ασθενών με COVID στα νοσοκομεία. Υπενθυμίζεται ότι ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 699 διασωληνωμένους στις ΜΕΘ όλης της χώρας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χρυσό «ριφιφί» σε θυρίδες: Τι πρόδωσε τον Βασίλη Γκουρούση - Άφαντος ο «θησαυρός» των 4 εκατ. ευρώ