ΕΛΛΑΔΑ

Αναστασία Ζαννή: Η φωνή που «μάγεψε» ψάλλοντας τον Εθνικό Ύμνο - «Ήταν μια ημέρα υψηλού συμβολισμού»

Αναστασία Ζαννή: Η φωνή που «μάγεψε» ψάλλοντας τον Εθνικό Ύμνο - «Ήταν μια ημέρα υψηλού συμβολισμού»
IN TIME

Η Ελληνίδα σοπράνο, Αναστασία Ζαννή ερμήνευσε χθες, τον εθνικό ύμνο, αμέσως μετά την έπαρση της ελληνικής σημαίας στον ιερό βράχο της Ακρόπολης.

Η Αναστασία Ζαννή, η σοπράνο που εχθές σκόρπισε ρίγη συγκίνησης ψάλλοντας τον Εθνικό Ύμνο στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, μίλησε στο Mega για τα συναισθήματά της από αυτή την μοναδική εμπειρία.

«Όλο αυτό ξεκίνησε για εμένα το 1985 που τραγούδησα σε τελετή έναρξης Ολυμπιακών Αγώνων μετά από διαγωνισμό που είχε γίνει. Για τη χθεσινή ημέρα, προφανώς έφτασε το όνομά μου γιατί ήταν μια ημέρα με υψηλό συμβολισμό. Κάναμε μία πρόβα την προηγούμενη ημέρα. Πιστεύω ότι ήταν μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή», είπε η κυρία Ζαννή.

«Μου έφτιαξαν ένα πολύ ωραίο ρούχο ειδικά για την περίσταση, λιτό και διακριτικό για να ταιριάζει και με το χώρο», πρόσθεσε η ίδια.

«Ο κ. Μητσοτάκης ήταν συγκινημένος και μου το είπε, και μου έδωσε συγχαρητήρια», είπε τέλος η κυρία Τζανή αναφορικά με τη συνομιλία της με τον πρωθυπουργό.

Η διεθνούς φήμης, Ελληνίδα σοπράνο, μίλησε χθες στην τηλεόραση της ΕΡΤ, εκφράζοντας το δικό της μήνυμα για την συμπλήρωση των200 χρόνων από την κήρυξη της ελληνικής Επανάστασης.

«Είμαι πολύ συγκινημένη, είμαι στην πατρίδα μου, τραγούδησα τον Εθνικό Ύμνο μια ιστορική μέρα και συμμετέχω σε μια μέρα που είμαστε όλοι οι Έλληνες πολύ ενωμένοι και φυσικά οι Έλληνες της ομογένειας. Όλα αυτά τα χρόνια που ήμουνα στην Αμερική και ειδικά στη Νέα Υόρκη, η εμπειρία από την παρέλαση εκεί την 25η Μαρτίου ήταν κάτι που το ζούσαμε όλοι με δάκρυα στα μάτια. Σήμερα που είμαι εδώ θέλω να πω ότι η Ελλάδα συνεχίζει να εμπνέει όλο τον κόσμο. Δέχτηκα τόσα μηνύματα από φορείς της ομογένειας, από πρέσβεις από διάφορες χώρες που έχω ταξιδέψει και είναι όλοι με δάκρυα στα μάτια, τόνισε η κυρία Ζαννή μιλώντας στην ΕΡΤ.

Δείτε την Αναστασία Ζαννή να ψέλνει τον Εθνικό Ύμνο:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Συνεδριάζουν οι λοιμωξιολόγοι - Τα σενάρια με λιανεμπόριο, σχολεία, εστίαση