ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown: Αίτημα για άνοιγμα σχολείων και λιανεμπορίου στις 5 Απριλίου - Τα self test και η απάντηση

Lockdown: Αίτημα για άνοιγμα σχολείων και λιανεμπορίου στις 5 Απριλίου - Τα self test και η απάντηση

Εισήγηση για άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων με τεστ πριν μπουν στην αίθουσα - Ανάλογο μέτρο εξετάζεται και για να σηκώσουν ρολά τα μαγαζιά - Τι λένε πηγές του υπουργείου Υγείας στο Newsbomb.gr 

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 15:00 το μεσημέρι η τακτική συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας και τα μέτρα αντιμετώπισης της εξάπλωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί συζήτησαν για το άνοιγμα των σχολείων και του λιανεμπορίου, καθώς και για την άρση της απαγόρευσης των μετακινήσεων από δήμο σε δήμο.

Πηγές του υπουργείου Υγείας ωστόσο, ξεκαθαρίζουν στο Newsbomb.gr ότι οριστικές αποφάσεις δεν ελήφθησαν, παρά μόνο συζήτηση για το πότε ενδεχομένως θα μπορούσαν να ανοίξουν ορισμένες δραστηριότητες, εάν φυσικά το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Οι επιστήμονες έθεσαν στο τραπέζι τα αιτήματα υπουργείων που έχουν ζητήσει άνοιγμα δραστηριοτήτων που είναι της αρμοδιότητάς τους. Εννοούμε το υπουργείο Παιδείας, που έχει θέσει το ζήτημα επανέναρξης των μαθημάτων για Γυμνάσια και Λύκεια, αλλά και το υπουργείο Ανάπτυξης που έχει ζητήσει άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση πιέζει για άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων στις 5 Απριλίου, με την προϋπόθεση μαθητές και καθηγητές να κάνουν κάθε εβδομάδα τεστ κατά του κορονοϊού.

Παράλληλα, η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζει το σενάριο τα self test να χρησιμοποιηθούν ως εργαλείο για το σταδιακό άνοιγμα του λιανεμπορίου και άλλων οικονομικών δραστηριοτήτων, όπως η εστίαση και ο τουρισμός.

Η τακτική αυτή ενδεχομένως να ακολουθηθεί και σε άλλους χώρους εργασίας, εντούτοις, όπως σημειώνουν πηγές του υπουργείου Υγείας στο Newsbomb.gr, είναι νωρίς να κάνουμε μια τέτοια συζήτηση, τονίζοντας πως προέχει η αντιμετώπιση της έξαρσης των κρουσμάτων στην Επικράτεια.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μετακίνηση εκτός νομού το Πάσχα: Έτσι θα πάμε στα χωριά μας - Τα κριτήρια που θα κρίνουν την «έξοδο»