ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Παπαευαγγέλου: Τάσεις σταθεροποίησης της πανδημίας μετά από 7 εβδομάδες

Κορονοϊός - Παπαευαγγέλου: Τάσεις σταθεροποίησης της πανδημίας μετά από 7 εβδομάδες

Το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα, εξακολουθεί να είναι επιβαρυμένο , αλλά για πρώτη φορά μετά από επτά εβδομάδες τα στοιχεία δείχνουν τάσεις σταθεροποίησης

Στην αποκάλυψη χρήσιμων δεδομένων αναφορικά με την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα προχώρησε σήμερα, κατά την διάρκεια της ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας, η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

Σύμφωνα με την ίδια το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα, εξακολουθεί να είναι επιβαρυμένο, αλλά για πρώτη φορά μετά από επτά εβδομάδες τα στοιχεία δείχνουν τάσεις σταθεροποίησης. Ο μέσος όρος είναι 2.500 κρούσματα ανά ημέρα. Η μέση ηλικία των κρουσμάτων βρίσκεται στα 44 έτη, με μείωση στις ηλικίες πάνω από 75, λόγω των εμβολίων. Στην επικράτεια καταγράφονται 23.500 ενεργά κρούσματα.

Σύμφωνα με την κ. Παπαευαγγέλου ο δείκτης θετικότητας για την εβδομάδα που πέρασε παρέμεινε σταθερός στο 6%, ενώ η κατάσταση στα νοσοκομεία παραμένει ιδιαίτερα πιεσμένη με 470 εισαγωγές κατά μέσο όρο καθημερινά. Τουλάχιστον 5.000 ήταν οι εισαγωγές το διάστημα αυτό στα νοσοκομεία της Αττιής

Όπως ανέφερε η καθηγήτρια στη συνέχεια, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να πιεστούν και τα νοσοκομεία της Μακεδονίας όπου καταγράφονται 3.000 ενεργά κρούσματα, με τα περισσότερα από αυτά να βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη. Σημειώνεται ότι η κάλυψη των ΜΕΘ βρίσκεται ήδη στο 77%.

Τέλος σημειώνεται ότι παρά τον αυξημένο αριθμό θανάτων δεν έχει μεταβληθεί ο δείκτης θνησιμότητας παραμένοντας στο 5%.

«Μόλις το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα θα εξετάσουμε δραστηριοτήτων είπε. Σε κανέναν δεν αρέσει να ανοίγουν και να κλείνουν δραστηριότητες» είπε χαρακτηριστικά η κ. Παπαευαγγέλου. Μίλησε για σταδιακό και πολύ προσεκτικό άνοιγμα των δραστηριοτήτων με στόχο την αξιοποίηση των εξωτερικών χώρων Συζητείται, όπως είπε, η χρήση διπλής ή ενισχυμένης μάσκας σε χώρους υψηλού κινδύνου.

Αναφέρθηκε επίσης στα ατομικά τεστ ως όπλο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Νέο αρνητικό ρεκόρ με 707 διασωληνωμένους, 1.496 μολύνσεις και 53 νεκρούς