ΕΛΛΑΔΑ

Κοινωνικό παζάρι και στη Δράμα για την πατάτα!

Κοινωνικό παζάρι και στη Δράμα για την πατάτα!

Οι «Ενεργοί Πολίτες» της Κατερίνης έχουν βρει πολλούς μιμητές σε ολόκληρη τη χώρα. Το δρόμο που χάραξαν πρώτοι ακολουθούν η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών και το Εργατικό Κέντρο στη Δράμα. Το Σάββατο διοργανώνεται κοινωνικό παζάρι, στο οποίο οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να προμηθευτούν πατάτες στην τιμή 0,25 ευρώ το λεπτό.

Το κοινωνικό παζάρι πατάτας θα πραγματοποιηθεί από τις 9:30 έως τις 14.00 το μεσημέρι στο χώρο του παρκινγκ του Διοικητηρίου. Μάλιστα θα διεξαχθεί σε συνεργασία με τους παραγωγούς του Νευροκοπίου.

«Κανείς μόνος στην κρίση»

«Στόχος μας είναι η κατάργηση των μεσαζόντων και εμπόρων που καρπώνονται την υπεραξία των προϊόντων από τον μόχθο τω αγροτών και την ανάγκη των καταναλωτών», τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι εμπνευστές της πρωτοβουλίας στη Δράμα. Την ίδια στιγμή καλούν τον λαό της Δράμας να στηρίξει την πρωτοβουλία αυτή με όλες τις τους δυνάμεις. «Κανείς μόνος του στην κρίση» αναφέρεται τέλος στην ανακοίνωση.

«Ανθίζει» το κίνημα σε όλη την Ελλάδα

Τον «σπόρο» για το κίνημα που επιχειρεί να «χτυπήσει» τους μεσάζοντες «έσπειρε» η Ομάδα Εθελοντικής Δράσης» στην Πιερία. Μέσα σε λίγες μόνο ημέρες «καλλιεργήθηκε» ένα κλίμα μύησης από πολλούς παραγωγούς της χώρας.

Ανάλογες δράσεις αναλαμβάνουν ομάδες εθελοντών στη Βέροια, στον Βόλο, στη Λάρισα, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις.

Λάδι, αλεύρι, ρύζι, μακαρόνια και φασόλια αναμένεται να είναι τα επόμενα προϊόντα που θα διακινηθεί απευθείας από τους παραγωγούς.