ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Με ιατρικό ιστορικό ο 60χρονος που κατέρρευσε μετά το εμβόλιο - Κρίσιμες ώρες

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Με ιατρικό ιστορικό ο 60χρονος που κατέρρευσε μετά το εμβόλιο - Κρίσιμες ώρες

Τι δήλωσε στο Newsbomb.gr ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, για την κατάσταση του 60χρονου που κατέρρευσε μετά τον εμβολιασμό του στη Σύρο. Το ιστορικό των εγκεφαλικών και η αεροδιακομιδή στο Θριάσιο. Αγωνία στην οικογένεια του ασθενούς.

Ένας 60χρονος άνδρας κατέρρευσε στη Σύρο λίγες ώρες μετά τον εμβολιασμό του, προκαλώντας έντονη ανησυχία τόσο στους οικείους του όσο και στην ιατρική κοινότητα. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, μετά τον εμβολιασμό του ο 60χρονος πήγε στο σπίτι του, αφού είχε παρέλθει περίπου μισή ώρα, και εκεί ενώ έπινε καφέ με έναν φίλο του έχασε τις αισθήσεις του. Αμέσως κατευθύνθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί εγκεφαλικό ισχαιμικό επεισόδιο. Ο 60χρονος νοσηλεύεται πλέον στο Θριάσιο καθώς έγινε άμεση αεροδιακομιδή.

Οι πληροφορίες από το στενό περιβάλλον του 60χρονου άνδρα, αναφέρουν πως η κατάστασή του είναι αρκετά σοβαρή. Σύμφωνα με μια πρώτη ενημέρωση, το πρώτο 48ωρο κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμο για την υγεία του, ενώ στην οικογένειά του επικρατεί έντονη ανησυχία καθώς οι πληροφορίες από το Θριάσιο νοσοκομείο έρχονται με το… σταγονόμετρο και όπως είναι λογικό η αγωνία τους έχει χτυπήσει «κόκκινο» για την υγεία του δικού τους ανθρώπου.

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, ο οποίος εξήγησε ότι ενημερώθηκε για την κατάσταση του ασθενούς πρωτίστως από τους γιατρούς στη Σύρο.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, ο 60χρονος άνδρας είχε ιστορικό με εγκεφαλικά επεισόδια κατά το παρελθόν.

«Έπειτα από επικοινωνία που είχα με το Κέντρο Υγείας της Σύρου με ενημέρωσαν πως, ο 60χρονος άνδρας αφού έκανε το εμβόλιο της AstraZeneca, μετά από δύο ώρες διεκομίσθη με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο με εγκεφαλικό. Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση που είχα από τους γιατρούς του νοσοκομείου, ο άνδρας είχε ιστορικό με δύο εγκεφαλικά στο παρελθόν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το ζητούμενο, προφανώς, είναι να καταφέρει ο ασθενής να επανέλθει πλήρως αλλά και να διαλευκανθεί το αν το ισχαιμικό επεισόδιο προήλθε από τον εμβολιασμό του. Θυμίζουμε πως τέτοιου τύπου εγκεφαλικά επεισόδια προκαλούνται από θρομβώσεις, παρενέργεια η οποία έχει εντοπιστεί σε ανθρώπους που έχουν λάβει το εμβόλιο της AstraZeneca.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: «Πρωταθλήτρια» ξανά η Αττική με 1.510 μολύνσεις - Δείτε ποιες περιοχές ακολουθούν