ΕΛΛΑΔΑ

Κικίλιας για lockdown: «Δεν δίνω ποτέ ημερομηνίες, είναι ύπουλος ο ιός»

Κικίλιας για lockdown: «Δεν δίνω ποτέ ημερομηνίες, είναι ύπουλος ο ιός»

Lockdown: Προς άνοιγμα των δραστηριοτήτων οδεύει η χώρα μας τις επόμενες εβδομάδες, με τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλιας να επισημαίνει ότι έχει έρθει η ώρα σταδιακά να βοηθηθούν όλες οι κοινωνικές ομάδες για να επαναλειτουργήσουν.

Δεν θα προτρέξω ανακοινώνοντας ημερομηνίες δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στον ΣΚΑΙ ερωτώμενος σχετικά με το πότε είναι πιθανό ένα νέο άνοιγμα ενώ επεσήμανε πως τα νοσοκομεία της χώρας εξακολουθούν να δέχονται πίεση.

«Δεν έδωσα ποτέ ημερομηνίες, είναι ύπουλος ο ιός» ανέφερε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων επισημαίνοντας πως το ζήτημα αυτό θα επεξεργαστεί περαιτέρω η επιτροπή επιστημόνων.

Aναφερόμενος στο θέμα των εμβολίων, ο κ. Κικίλιας διευκρίνισε πως εντός Απριλίου θα έχουν γίνει 1, 5 εκατομμύριο εμβολιασμοί.

Πρόσθεσε δε πως προτεραιότητα μας είναι η δημοσιά υγεία και υπογράμμισε πως τα νοσοκομεία εξακολουθούν να δέχονται μεγάλη πίεση.

Σε κάθε περίπτωση ο Υπουργός Υγείας σχολίασε πως αντιλαμβάνεται την κόπωση των πολιτών ενώ επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι έχει έρθει η ώρα σταδιακά να βοηθηθούν όλες οι κοινωνικές ομάδες για να επαναλειτουργήσουν.

Όπως εξήγησε συγκεκριμένα ο κ. Κικίλιας επί παραδείγματι, σε ό, τι αφορά το θέμα των σχολείων για την Γ Λυκείου, τίθεται το θέμα των Πανελλαδικών και οι μαθητές πρέπει να είναι προετοιμασμένοι ώστε να γίνουν οι εξετάσεις.

Τέλος πρόσθεσε πως πολύ σημαντικό είναι και το θέμα του λιανεμπορίου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Στόχος το άνοιγμα στις αρχές Απριλίου – Τι θα γίνει με σχολεία και λιανεμπόριο