ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown: Τι θα γίνει με τα Φροντιστήρια - Πότε ανοίγουν

Lockdown: Τι θα γίνει με τα Φροντιστήρια - Πότε ανοίγουν

Lockdown: Όλα δείχνουν πως τα σχολεία θα ανοίξουν την επόμενη εβδομάδα, όπως και το λιανεμπόριο. Τι γίνεται όμως με τα φροντιστήρια;

Για άνοιγμα των σχολείων από την επόμενη εβδομάδα έκανε λόγο σήμερα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

«Συζητήσαμε με την επιτροπή την Παρασκευή, παρουσιάσαμε την πρότασή μας και ιδανικά την επόμενη εβδομάδα να δούμε ενδεχόμενο άνοιγμα σε Γυμνάσια και Λύκεια», δήλωσε η Νίκη Κεραμέως το πρωί της Δευτέρας.

Όπως εξήγησε η προτεραιότητα για Γυμνάσια και Λύκεια δίνεται γιατί έμειναν κλειστά μεγαλύτερο διάστημα ενώ έχουμε και τις εξετάσεις. Το άνοιγμα, είπε η κυρία Κεραμέως στο MEGA, θα εξαρτηθεί από το self testing με τεστ μια φορά την εβδομάδα στο σπίτι.

Όσον αφορά την παράταση του σχολικού έτους είπε ότι την εξετάζουμε εντός του Ιουνίου για νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια ενώ για τις προαγωγικές εξετάσεις απάντησε ότι θα εξετάσουμε όλα τα δεδομένα και σε σχέση με το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία. Υπενθυμίζεται ότι πέρσι δεν διεξήχθησαν προαγωγικές εξετάσεις.

Αναφορικά με τα φροντιστήρια, ένα θέμα για το οποίο διερωτάται πολύς κόσμος η κυρία Κεραμέως τόνισε πως «δεν υπάρχει για την ώρα κάποια εισήγηση».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Στόχος το άνοιγμα στις αρχές Απριλίου – Τι θα γίνει με σχολεία και λιανεμπόριο