ΕΛΛΑΔΑ

Χρήστος Παππάς: Αναζητείται εδώ και πέντε μήνες – Τα πιθανά σενάρια για την «κρυψώνα» του φυγόποινου

Χρήστος Παππάς: Αναζητείται εδώ και πέντε μήνες – Τα πιθανά σενάρια για την «κρυψώνα» του φυγόποινου
IN TIME

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο ο «εξαφανισμένος» υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, να βαδίζει στα «χνάρια» του επικεφαλής της οργάνωσης Ελλήνων Συνέλευσις, Αρτέμη Σώρρα.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι Αρχές που τον αναζητούν από τον περασμένο Οκτώβριο, έχουν εκδώσει μεταξύ άλλων και ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης. Ο Σώρρας, για να μην τον πιάσει η Αστυνομία, κρυβόταν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο ενός… γκαράζ στον Άλιμο.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», εκτός από το γεγονός ότι ο φυγόποινος αναζητείται σε τουλάχιστον τέσσερις χώρες, ερευνάται διαρκώς και η ύπαρξη μεθοδευμένου σχεδίου υπόθαλψής του στην Ελλάδα. Μάλιστα εκτιμάται πως κάτι τέτοιο θα διευκολυνόταν από την καραντίνα και τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας καθώς οι οποίες κινήσεις θα καλύπτονταν από το σκοτάδι.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα δεν επιβεβαιώνεται η εκδοχή που θέλει τον πρώην βουλευτή να κρύβεται σε μοναστήρι της Σερβίας ή άλλης βαλκανικές χώρες, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να διατηρεί επικοινωνία με μέλη του ακροδεξιού μορφώματος που κρατούνται στις φυλακές Δομοκού ή με άτομα του οικείου περιβάλλοντός του, χρησιμοποιώντας διαδικτυακές εφαρμογές για να μιλά μαζί τους.

Τα ίχνη του Χρήστου Παππά έχω χαθεί από τις 22 Οκτωβρίου, που το Τριμελές εφετείο κακουργημάτων του επέβαλε κάθειρξη 13 ετών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και ξεκίνησε η διαδικασία σύλληψης μελών της. Εκ των υστέρων όμως διαπιστώθηκε ότι ο ίδιος είχε εξαφανιστεί λίγες ώρες μετά την εμφάνισή του την 1η Οκτωβρίου στο Αστυνομικό Τμήμα Παπάγου, στο πλαίσιο των περιοριστικών όρων. Έρευνες για τον εντοπισμό του, έχουν πραγματοποιηθεί μεταξύ άλλων σε πόλεις της Γερμανίας, της Σερβίας και του Βελγίου, όπου διαμένουν συγγενικά του πρόσωπα ή μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Ίσως όμως τελικά η λύση του μυστηρίου να είναι πιο απλή και ο Χρήστος Παππάς να διαμένει σε κρησφύγετο ακόμη και εντός της Αττικής.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ever Given: Έλληνας πλοίαρχος στο Newsbomb.gr - Θέλει μέρες για να ανοίξει η Διώρυγα του Σουέζ