ΕΛΛΑΔΑ

Sms στο 13033 - Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πότε καταργείται

Sms στο 13033 - Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πότε καταργείται

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Εδώ και 6 μήνες κάθε μας έξοδος συνοδεύεται από το αντίστοιχο Sms στο 13033, με την κούραση των πολιτών να αυξάνεται μέρα με τη μέρα. Μέχρι την Παρασκευή, ωστόσο, με βάση τον σχεδιασμό της κυβέρνησης αναμένεται να ανακοινωθούν κάποιες «βαλβίδες» αποσυμπίεσης της κοινωνίας.

Άνοιγμα λιανεμπορίου, σχολείων, αλλά και διαδημοτικές μετακινήσεις είναι οι προτεραιότητες της κυβέρνησης για το επόμενο βήμα στη χαλάρωση των μέτρων του lockdown για τον κορονοϊό.

Εκτός απροόπτου την Τετάρτη αναμένεται να ανάψει το «πράσινο» φως για τις διαδημοτικές μετακινήσεις από το Σαββατοκύριακο.

Έτσι από το Σάββατο 3 Απριλίου θα επιτρέπονται όλες οι μετακινήσεις από Δήμο σε Δήμο ακόμα και η μετακίνηση με τον κωδικό 6 με το αυτοκίνητο.

Δεν αποκλείεται πάντως να τεθεί και το θέμα της τροποποίησης της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας κατά μια ώρες αργότερα.

Σε κάθε περίπτωση, το θέμα των μετακινήσεων εκτός νομού προς το παρόν δεν αναμένεται να συζητηθεί με την επιτροπή αλλά και την κυβέρνηση να αναμένουν το αποτύπωμα των επιδημιολογικών δεικτών από το άνοιγμα των πρώτων δραστηριοτήτων.

Κυβερνητικές πηγές έλεγαν στο Newsbomb.gr ότι προτεραιότητα στη συζήτηση θα αποτελέσει το λιανεμπόριο και θα ακολουθήσει το θέμα της επαναλειτουργίας με φυσική παρουσία των σχολείων.

Όσο για την εστίαση, οι ίδιες πηγές, έλεγαν ότι το άνοιγμά της θα συζητηθεί «ύστερα από λίγες εβδομάδες».

Σχετικά με το θέμα του SMS στο 13033 αυτό αναμένεται να… τελειώσει όταν ανοίξει η εστίαση και δεν θα έχει πια νόημα να το χρησιμοποιούμε. Τέλος, να σημειωθεί πως όπως ειπώθηκε στην Βουλή, από την αρχή του lockdown έχουν σταλεί 775 εκατομμύρια SMS.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Πρώτα το λιανεμπόριο, μετά τα σχολεία – «Ξεκλειδώνουν» οι μετακινήσεις, πίσω η εστίαση